PREMIJER LIGA BIH

Selimović: Još nismo ni blizu kvalitetne igre, ali sam optimista

Trener Olimpika nakon velike pobjede nad Zrinjskim

Esad Selimović. ARHIV

Piše: A. V.

24.10.2020

Nakon što je njegov tim došao do velike pobjede protiv Zrinjskog (3:0), trener Olimpika Esad Selimović izjavio je kako njegov tim još nije ni blizu kvalitetne igre, ali da je optimista po pitanju toga. 

- Zrinjski je bio kvalitetnija ekipa u prvom poluvremenu, imali su izglednije prilike i više od igre, ali mi smo im svjesno to prepustili. Onda u drugom poluvremenu dva identična penala nad Kruzom. Možemo biti presretni, prva pobjeda nakon pet poraza, znači moramo se prizvati i ja sam optimista. Što se mene tiče ja sam uvijek bio optimista, međutim, igrači moraju vjerovati u sebe, imati samopouzdanje i nadam se da će biti sve bolje i bolje - rekao je Selimović i dodao:

- Svaku utakmicu detalj odluči, međutim, naše individualne greške su se dešavale i tako smo primali golove u prošlim utakmicama. Treba vremena i puno rada da se napravi neka kvalitetna igra, još mi nismo ni blizu, ali eto danas smo pobijedili, mada ovaj rezultat nije mjerilo. Zrinjski je pokazao kvalitet, naša je sreća što su dobili crveni karton, pa smo priveli utakmicu kraju - istakao je Selimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.