ZENICA

Dug NK Čelik smanjen za više od 1,2 miliona KM

Kao što je fudbal u Bosni i Hercegovini potrebno ozdraviti od dna – od svakog kluba, preko kantonalnih, područnih i entitetskih saveza ka vrhu, tako je i klubove potrebno ozdraviti iz temelja, saopćeno je iz NK Čelik Zenica

Zeničani trasiraju put za bolje sutra. Arhiva

Piše: G. Š.

30.10.2020

Danas su se iz NK Čelik Zenica ponovo oglasili saopćenjem i upoznao javnost o šutnji Gradske uprave, odnosno gradonačelnika, koji su se oglušili na pozive iz kluba.

- Fudbalska igra u Bosni i Hercegovini se guši u duboko ukorijenjenim problemima, nesistematskim polurješenja i manjkom vizije u kojem smjeru trebamo da se krećemo, piše u saopćenju NK Čelik koje prenosimo u cijelosti. 


- Kao što je fudbal u Bosni i Hercegovini potrebno ozdraviti od dna – od svakog kluba, preko kantonalnih, područnih i entitetskih saveza ka vrhu, tako je i klubove potrebno ozdraviti iz temelja. Za Čelik je vraćanje povjerenja prvi korak ka tom cilju. Kao jedini demokratski organizovan klub u Bosni i Hercegovini po principu „1 član – 1 glas“, NK Čelik Zenica polaže izuzetno veliku važnost na transparentnost svog poslovanja.


Ove sedmice objavljen je Kvartalni izvještaj o finansijskim tokovima NK Čelik Zenica između 15. jula i 20. oktobra 2020. god. gdje je prikazano da je dug kluba smanjen za 1.220.490 KM. Ovo je samo jedan od koraka u procesu ozdravljenju kluba. Rukovodstvo kluba još uvijek nije dobilo odgovor o izvršenju odluke Gradskog vijeća Zenica od 20. augusta 2020. god. kojim se Grad pravno obavezao platiti porezni dug kluba. Gradonačelnik Zenice i ostatak gradske uprave su se oglušili na sve pozive kluba za očitovanje i sastanak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.