PREMIJER LIGA BIH

Hercegovački derbi u sjeni sarajevskog

Zrinjski dočekuje Široki Brijeg

Zaostali susret. BLJESAK.INFO

A. V. / Fena

4.11.2020

Danas će u zaostalom susretu nogometne Premijer lige BiH u Mostaru sastati Zrinjski i Široki Brijeg.

- Kao i svaku utakmicu koju igramo kući, idemo na pobjedu. Utakmica protiv Širokog Brijega istinski je derbi i morat ćemo dati maksimalan angažman kao što je to bilo u utakmici protiv Veleža. Nadam se da su se moji nogometaši dovoljno odmorili i očekujem da će sutra biti rastrčani i agresivni, da od prve minute znamo šta nam je cilj - najavio je hercegovački derbi trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Nakon dvanaest odigranih utakmica Široki je u ovom trenutku na četvrtom mjestu ljestvice Premijer lige BiH s 21 bodom, dva više od šestog Zrinjskog.

Žižović je istaknuo kako je iznimno važno uzimati bodove u utakmicama protiv izravnih protivnika u borbi za pozicije koje vode u europska natjecanja.

- Široki je nakon velikih problema s koronavirusom ušao u dobar ritam i nakon pobjede protiv Olimpika, od kojeg smo mi izgubili, sigurno će doći u Mostar pun samopouzdanja. Mi ćemo, s druge strane, pokušati iskoristiti naš zanos i doći do nove pobjede - kazao je strateg Zrinjskog.

Nakon što se većina njegovih prvotimaca oporavila od infekcije koronavirusom trener Širokog Brijega Toni Karačić u dobrom raspoloženju iščekuje današnju utakmicu.

- Hercegovački derbi dočekujemo rasterećeni, ali i svjesni svoje kvalitete. U dobroj smo poziciji i sigurno se nećemo braniti. Naprotiv, dolazimo polučiti pozitivan rezultat, odnosno napasti sva tri boda - poručio je Karačić.

On se prisjetio prošlogodišnjeg susreta Zrinjskog i Širokog Brijega u Mostaru koji je otišao na stranu gostiju.

- Priprema za novi hercegovački derbi u Mostaru uvelike se razlikuje od one prošlogodišnje kada smo bili u lošijoj poziciji, a ipak slavili pobjedu. Tada smo imali veliki bodovni zaostatak za vrhom i bili smo primorani napasti od prve minute, jer nas je samo pobjeda vraćala u život. No, ova će utakmica svakako biti drukčija. Sada smo u boljoj poziciji, nalazimo se ispred svoga suparnika i optimistično dočekujemo novi derbi - kazao je Karačić.

Hercegovački derbi igra se od 16 sati, uz izravan prijenos na Arenasport televiziji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.