141. GRADSKI DERBI

Refik Šabanadžović za "Avaz": Trebamo se čuvati Velkoskog

Od Semira Štilića i Ivana Lendrića očekuje da budu igrači odluke

Šabanadžović: Željezničar ove godine igra bolje na strani, nego kod kuće. Arhiva

Piše: Goran Šumar

4.11.2020

Legendarni veznjak Željezničara Refik Šabanadžović u 141. ligaškom gradskom derbiju, koji će u srijedu biti odigran na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ tipuje na pobjedu kluba s Grbavice.



Pobjednički pohod

- Šta drugo da kažem? U zadnjih nekoliko utakmica ostvarili smo pobjede, tako da se nadam(o) da će se nastaviti taj trend, rekao je Šabanadžović za „Dnevni avaz“ te dodao: 

- Koliko su bitne te zadnje, vezane pobjede, jako dobra stvar je i to što se u konkurenciju za tim vratilo dosta igrača. Također, Željezničar ove godine igra bolje na strani, nego kod kuće, tako da je to dovoljno argumenata za optimizam na Grbavici. Inače, volio bih da svi uživamo u utakmici - pravom derbiju, jedino je šteta što na tribinama ne mogu biti navijači, ali takva je situacija.

Šabanadžović ističe za Željezničaru odgovara, kako kaže, čak i remi.

- Do kraja prvenstava ima još puno da se igra, a Željo baš sada ima zgusnut raspored utakmica. Igraju svaka tri dana, što je mala prednost Sarajeva. Ipak, nadam se da taj umor neće utjecati na rezultat, odnosno da će Amar (Osim – op.a.) postaviti dobru taktiku. Nadam se našoj pobjedi, iako Sarajevo igra dobro, jer ima kvalitetnu ekipu. Međutim, za nas je dobra stvar što neće igrati njihov najbolji igrač Mersudin Ahmetović. Trebamo se čuvati Krste Velkoskog, koji je opasan, iskusan igrač. Također, tu su i Benjamin Tatar i Amar Rahmanović, ali mislim da Željina defanziva ulijeva povjerenje, sigurnost. Dosta dobro stoje, igraju, tako da nisu primili puno golova, naglašava nekadašnji reprezentativni veznjak Plavih.


Štilić i Lendrić

Od Semira Štilića i Ivana Lendrića očekuje da budu igrači odluke. 

- Nadam se da će oni nešto napraviti prema naprijed... Jer, uvijek se živjelo za te utakmice. Mogao si sljedeću izgubiti, samo da se pobijedi Sarajevo. Zbog toga očekujem dobar rezultat za Željezničar, a to je i remi, za kraj je rekao Šabanadžović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.