141. GRADSKI DERBI

Almir Turković za "Avaz": Sarajevo ima puno bolju ekipu i u velikoj je prednosti

Legenda Sarajeva najavila duel sa Željezničarom

Almir Turković. ARHIV

Piše: A. V.

4.11.2020

Jedan od najvećih majstora koji je igrao u sarajevskim derbijima je zasigurno Almir Turković

Legenda Sarajeva i veliki ljubimac navijača bordo kluba najavio je 141. duel gradskih rivala, koji se igra večeras od 18:30 sati na Koševu.  Smatra kako je njegovo Sarajevo u velikoj prednosti. 

- Trenutno je Sarajevo u boljoj situaciji. Ima puno bolju ekipu, puno više kvalitetnih igrača. Mislim da su u velikoj prednosti pred večerašnju utakmicu. Ali, ne mora to ništa da znači.  Mislim da će biti dobar, interesantan derbi, da se neće znati do kraja. Šteta što neće biti publike - rekao je Turković za "Avaz".

Odigrao je popularni Zeka mnoštvo derbija. Kaže da je nekada bilo mnogo drugačije, a izdvojio je i svoju najdražu utakmicu.

- Bilo je puno tih utakmica. Svaka je posebna. Ja sam imao sreće da sam igrao te utakmice. To su utakmice koje se pamte i prepričavaju čitav život. Mi smo igrali prije 20,30 godina, a ljudi i dalje pričaju o tome. Raja pamti te utakmice, poteze, to je nešto što drži ovaj derbi važnim i značajnim. Možda mi je najdraži taj prvi što sam igrao, davno, možda 1994. godine, bilo je neko ratno prvenstvo. Drugačije je to mnogo bilo nego danas – zaključio je Turković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.