PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo i Željezničar podijelili bodove u 141. vječitom derbiju

Rahmanović i Alispahić strijelci

Detalj sa 141. vječitog derbija. FK Željezničar

Piše: A. M.

4.11.2020

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara remizirali su u 141. vječitom derbiju 1:1.

Bordo tim je bolje otvorio utakmicu i na samom startu uspostavio terensku inicijativu, a prvu veliku priliku fudbaleri Sarajeva imali su preko Amera Dupovca u 17. minuti susreta. Jedna odbijena lopta došla je do Dupovca, a on je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

U 33. minuti stativa je bila saveznik Želje. Krste Velkoski je šutirao iskosa, lopta se od Ante Blaževića odbila i pogodila okvir gola.

Sarajevo je povelo u 38. minuti. Šut Benjamina Tatara odbranio je Filip Erić, a na odbijenu loptu natrčao Amar Rahmanović i pospremio je u mrežu za 1:0.

Haris Handžić je u finišu prvog poluvremena imao dvije sjajne prilike. Najprije je sa 10-ak metara šutirao pravo u golmana Željezničara, a u posljednjem naletu Bordo tima u prvom dijelu imao je situaciju oči u oči s golmanom Plavih, ali se spetljao.

Fudbaleri Željezničara zaigrali su mnogo bolje u drugom poluvremenu, a prvi šut u okvir gola uputili su u 63. minuti. Haris Hajdarević je uposlio Ivana Lendrića koji je snažno šutirao, ali je Vladan Kovačević intervenisao.

Plavi su izjednačili tri minute kasnije. Mehmed Alispahić je fenomenalnim udarcem savladao Kovačevića za 1:1.


Rahmanović se našao u prilici u 84. minuti, ali je njegov udarac izblokiran.

Lendrić je u sudijskoj nadoknadi mogao donijeti pobjedu timu sa Grbavice, ali je njegov udarac od bloka otišao u korner.

Rezultat se do kraja nije mijenjao pa su sarajevski rivali tako podijelili bodove u 141. vječitom derbiju. Bodovna razlika na prvenstvenoj tabeli ostala je ista.

Sarajevo je lider Premijer lige s 33 boda, a prati ga Željezničar s četiri boda manje.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.