OTKRIVAMO

Mersudin Ahmetović uspješno operisan: Sušić na liječenju u Splitu

Ahmetović: Uspješno operisan. Arhiva

Piše: G. Š.

6.11.2020

Napadač kluba s Koševa Mersudin Ahmetović uspješno se oporavlja nakon jutrošnjeg operativnog zahvata križnih ligamenata koje je obavio klupski doktor - prim. mr. sci. dr. Senad Maksić.


- Operacija je prošla dobro, saznajemo u sarajevskoj Titovoj 38b.


- Sada slijedi postoperativni oporavak, a prema prvim prognozama, Ahmetović bi se trebao vratiti u tim sredinom maja sljedeće godine.


Pored Ahmetovića, stručni štab Sarajeva na čelu s Vinkom Marinovićem u nedjelju (13 sati) protiv Tuzla Cityja na Tušnju neće moći računati ni na dva kartonirana igrača - stopera Besima Šerbečića i napadača Harisa Handžića, ali ni Tina Sven Sušića koji je u utorak otputovao na liječenje u Split, te povrijeđenog stopera Hrvoja Miličevića. Sušić će se u Sarajevo vratiti danas ili sutra, no zbog povrede zadnje lože još nije fit za povratak u tim. 


S druge strane, prema posljednjim informacijama iz kluba s Koševa, Joahim Adukor (Joachim) je sanirao povredu lože i trebao bi biti spreman za meč u Tuzli.


Spomenimo i to da bi Miličević i Sušić trebali biti spreman za povratak u tim nakon novembarske reprezentativne pauze. Podsjetimo, Sarajevo 21. novembra dočekuje Olimpik...






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.