OTKRIVAMO

Mersudin Ahmetović uspješno operisan: Sušić na liječenju u Splitu

G. Š.

Ahmetović: Uspješno operisan

Foto: Arhiva


Napadač kluba s Koševa Mersudin Ahmetović uspješno se oporavlja nakon jutrošnjeg operativnog zahvata križnih ligamenata koje je obavio klupski doktor - prim. mr. sci. dr. Senad Maksić.

- Operacija je prošla dobro, saznajemo u sarajevskoj Titovoj 38b.

- Sada slijedi postoperativni oporavak, a prema prvim prognozama, Ahmetović bi se trebao vratiti u tim sredinom maja sljedeće godine.

Pored Ahmetovića, stručni štab Sarajeva na čelu s Vinkom Marinovićem u nedjelju (13 sati) protiv Tuzla Cityja na Tušnju neće moći računati ni na dva kartonirana igrača - stopera Besima Šerbečića i napadača Harisa Handžića, ali ni Tina Sven Sušića koji je u utorak otputovao na liječenje u Split, te povrijeđenog stopera Hrvoja Miličevića. Sušić će se u Sarajevo vratiti danas ili sutra, no zbog povrede zadnje lože još nije fit za povratak u tim. 

S druge strane, prema posljednjim informacijama iz kluba s Koševa, Joahim Adukor (Joachim) je sanirao povredu lože i trebao bi biti spreman za meč u Tuzli.

Spomenimo i to da bi Miličević i Sušić trebali biti spreman za povratak u tim nakon novembarske reprezentativne pauze. Podsjetimo, Sarajevo 21. novembra dočekuje Olimpik...

Više o temi Mersudin Ahmetović

FK SARAJEVO
Novi igrač na treningu bordo tima
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na