NK ŠIROKI BRIJEG

Karačić: Siguran sam da ćemo se u Mostaru i naigrati i nagledati lopte

Naš sljedeći suparnik voli igrati lopte, a i nama to odgovara, rekao je Jurić

Karacić i Jurić. NK Široki Brijeg

Piše: G. Š.

6.11.2020

U razmaku od samo deset dana NK Široki Brijeg će čak tri puta gostovati u susjednom Mostaru. Prva u nizu utakmica već je arhivirana. U srijedu u velikom hercegovačkom derbiju protiv Zrinjskog ekipa s Pecare doživjela je poraz (2:1), a sada slijede dva takmičarska dvoboja protiv Veleža. Na današnjoj konferenciji za medije upriličenoj u povodu nedjeljne prvenstvene utakmice na stadionu Rođeni u Mostaru trener Širokobriježana Toni Karačić još jednom je izrazio zahvalnost kolektivu FK Velež na susretljivosti i razumijevanju iskazanom u jako nezgodnom trenutku za ekipu NK Široki Brijeg. 


- Još jednom se želim zahvaliti FK Velež Mostar što su nam izašli u susret u jako nezgodnom trenutku za našu momčad i pristali na odgodu utakmice u osmini finala Kupa BiH, kazao je Karačić i onda se osvrnuo na nadolazeću utakmicu 14. kola m:tel Premijer lige BiH.


- Velež je kvalitetna momčad, njegujemo dosta sličan stil igre. Siguran sam kako ćemo se u Mostaru i naigrati i nagledati lopte. Radujem se ovoj utakmici, odnosno dvjema utakmicama protiv momčadi na koju je kolega Feđa Dudić ostavio vidljiv pečat. U svakoj utakmici od svoje momčadi tražim pobjedu pa tako i u ovoj.


Sličnim je tonom govorio i branič Marko Jurić  koji, također, očekuje kvalitetnu nogometnu predstavu u kojoj će gledatelji pred malim ekranima moći uživati.


-  Naš sljedeći suparnik voli igrati lopte, a i nama to odgovara. Volimo imati posjed, kreirati i nadigravati se sa suparnikom. Baš kao i naš suparnik. Ipak, nadam se kako ćemo se u nedjeljnoj utakmici bolje snaći i ostvariti pozitivan rezultat, kazao je Jurić. 


Karačić se dotaknuo i fizičke spreme svoje momčadi, odnosno stanja u kojem se njegovi igrači nalaze nakon koronavirusa. 


- Moji igrači nisu trenirali 10 do 14 dana i to se vidjelo na svakoj utakmici, a posebno u hercegovačkom derbiju u kojem je Zrinjski kaznio sve naše tehničke greške. Igračima nemam što puno prigovoriti, ali evidentno je kako nismo na razini na kojoj smo bili prije pojave koronavirusa u našim redovima. Treba biti objektivan i to priznati, istaknuo je Karačić i priznao kako pojedini igrači nisu u stanju iznijeti svih 90 minuta.

 

- Angažman i želja igrača nisu upitni, ali koronavirus je ostavio traga i ne možemo se tek tako vratiti u pravi ritam. Kako ćemo i u reprezentativnoj stanci imati natjecateljsku utakmicu, pokušat ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu. Nemamo vremena raditi akumulacijske treninge u pripremi utakmice. Iskreno se najviše bojim ozljeda, Čuljak je ozlijedio ložu, a još neki igrači se žale na ozljede. Ipak, dobra je stvar što imamo pet zamjena po utakmici, dodao je Karačić koji veliko povjerenje polaže u inat svoje momčadi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.