PREMIJER LIGA BIH

Velež slavio protiv Širokog i preskočio ga na tabeli

Odličan meč u Mostaru

Detalj s utakmice u Mostaru. FK Velež

Piše: A. M.

8.11.2020

Velež je u Mostaru rezultatom 2:1 savladao Široki Brijeg u 14. kolu Premijer lige BiH.

Domaći su odlično otvorili utakmicu. Dvije velike prilike za Velež u razmaku od 30 sekundi imao je Brandao u 13. minuti meča. Najprije je udarcem iskosa pogodio stativu, a onda je u nastavku akcije šutirao pored gola.

Gosti su se uspjeli osloboditi početnog pritiska i zaprijetiti u nekoliko navrata, ali bez problema za odbranu domaćih.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0, a otvaranje drugog dijela donijelo je pritisak Veleža i kapitulaciju odbrane Širokobriježana.

Igrala se 50. minuta utakmice kada se Muharem Čivić najbolje snašao u gužvi pred golom gostiju i prizemnim udarcem matirao Martina Zlomislića za vodstvo Veleža.

Tri minute kasnije na semaforu je bilo 2:0. Samir Radovac je šutirao, lopta na putu do gola zakačila Fejsala Mulića i prevarila golmana gostiju za 2:0.

"Rođeni" su nakon dva postignuta gola prepustili terensku inicijativu gostima, što je rezultiralo pogotkom u 78. minuti. Stipe Jurić je nakon lijepe akcije svog tima udarcem glavom zatresao mrežu Adnana Bobića za 2:1.

Rezultat se do kraja nije mijenjao pa je Velež zahvaljujući pobjedi preskočio današnjeg rivala na tabeli i sada je peti sa 22 boda. Široki Brijeg je šesti s bodom manje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.