PREMIJER LIGA

Pitanje za milion dolara: I Osim se zapitao otkud navijači na tribinama u Banjoj Luci

Na stadionu u Banjoj Luci gosti vrijeđani iz VIP lože

Banja Luka: Zaslužena pobjeda Borca. FK Borac

N. D.

9.11.2020

Borac je sasvim zasluženo savladao Željezničar. Igrači su imali veliki motiv, raspoloženog protivnika i dovoljno znanja da osvoje tri boda, a imali u očigledno i podršku s tribina.

- Drago mi je što se publika vratila na bh. stadion. Borac je večeras u loži imao 150 navijača. Osim što su navijali, oni su naše rezervne igrače, ne samo verbalno napadali, što je sramno. To nema veze ni sa Vladom, ni sa igračima, ni sa čim. Na terenu je bilo sve super i korektno. Nije ok da mi poštujemo neka Covid-19 pravila, a onda dođe 150 navijača. Super što su navijali, ali ne može biti 150 ljudi na stadionu, bez obzira što je predsjednik Saveza odavde. Ne mogu ni naše igrače vrijeđati. Sve je bilo super, samo tu zamjerku imam, izjavio je nakon susreta Amar Osim, prvi strateg Željezničara.

Treba još jednom napomenuti da su igrači banjalučkog kluba zasluženo slavili, ali je činjenica da taj klub polako dobija "specijalni status" u elitnom bh. rangu. Nije zaboravljen Miloš Gigović koji je iskasapio Velež, a sada je klub napunio ložu navijačima. 

Uz to, ti koji su bili loži korišteni su za vrijeđanje gostiju, bez imalo ustezanja i sa velikom ostrašćenošću. Ovaj Borac je danas dobro igrao, i neka to bude glavna poruka, ali ovaj Borac mora malo mijenjati manire. To je klub zaista velike tradicije, pa mu primitivci u loži nikako ne pristaju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.