ISTOČNO SARAJEVO

Slavija dobila pomoćni stadion vrijedan 580.000 KM

Ozvaničen završetak modernizacije

Značajan momenat za grad. ARHIV

A. V. / Srna

11.11.2020

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić ozvaničio je danas završetak modernizacije pomoćnog stadiona Fudbalskog kluba Slavija, ukupne vrijednosti od oko 580.000 KM.

Lučić je novinarima rekao da je Gradska uprava u ovaj projekat uložila 303.000 KM, dok je ostatak sredstava obezbijedila Svjetska fudbalska federacija (FIFA), uz posredstvo Fudbalskog saveza BiH.

- Ovo je značajan momenat za naš grad, jer Fudbalskom klubu Slavija iz Istočnog Sarajeva na upotrebu dajemo jedan moderan stadion sa vještačkom travom. Gradska uprava je finansirala izradu podloge, koju su stručnjaci koji se bave ovim poslom ocijenili kao izuzetnu - naglasio je Lučić.

Prema njegovim riječima, ovaj stadion će znatno popraviti uslove za trening fudbalera Slavije, ali i doprinijeti razvoju fizičke kulture i sporta na području Istočnog Sarajeva, koji, kako je naveo, treba da bude veliki sportski centar.

Izvođač radova bilo je preduzeće GP Put iz Istočnog Sarajeva, a direktor Miloš Glogovac rekao je da ukupna površina terena iznosi 7.700 metara kvadratnih, dok je površina efektivnog dijela za igru 6.400 metara kvadratnih.

- U sklopu radova na modernizaciji stadiona urađeno je oko 3.500 kubnih metara iskopa, 1.100 kubnih metara nasipa, oko 3.100 kubnih metara drenažnog kanala, te položeno cijevi različitih profila u ukupnoj dužini od oko 1.140 metara - pojasnio je Glogovac.

On je dodao da je rok za završetak radova bio tri mjeseca, ali da je posao zbog povoljnih vremenskih uslova završen nešto ranije.

S obzirom da je preduzeće GP Put već dugo finansijer Fudbalskog kluba Slavija, Glogovac je najavio da će ova firma o svom trošku položiti kabl za rasvjetu i semafor, kao i traku za uzemljenje.

- Ako nam vremenski uslovi budu dozvolili uredićemo i tribine, koje su zapuštene i zarasle u korov. To će onda biti lijep ambijent - zaključio je Glogovac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.