KUP BIH

Stipe Jurić: Za Velež me vežu jako lijepe uspomene

Karačić pred današnji duel sa Veležom: Bit će promjena u timu

Karačić i Jurić. NK Široki Brijeg

Piše: G. Š.

14.11.2020

Ovo će biti sasvim drugačija utakmica od prošlosedmične prvenstvene utakmice u kojoj nas je Velež nadigrao i zasluženo pobijedio, kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na konferenciji za medije uoči današnje zaostale utakmice osmine finala Kupa BiH te dodao: 


- Bit će određenih promjena i u momčadi i u našem planu igre. Zapravo, ovaj put nećemo bježati od svoje igre. Mi ćemo biti ti koji će diktirati tempo igre. Vjerujem u kvalitetu svoje momčadi, a i naše su ambicije poznate,. 

prvenstvenom porazu (2:1) jedini pogodak za Širokobriježane postigao je Stipe Jurić, mladi napadač koji imao vrlo zanimljive poveznice s utakmicama protiv "Rođenih". Naime, u dvobojima protiv Veleža u novembru prošle godine upisao je svoj ukupno 50. nastup u dresu Širokog Brijega, a protiv iste ekipe na početku ove sezone upisao je i svoj 50. prvenstveni nastup. 

- Istina, za Velež me vežu jako lijepe uspomene. U posljednjoj utakmici sam zabio pogodak, a vjerujem kako mogu isto učiniti i u Kupu BiH. Ipak, to je najmanje bitno, ko god zabio pogodak – cilj nam je prolaza u četvrtfinale Kupa BiH, poručio je Jurić.

Na upit novinara može li uvezati dvije utakmice pogotcima i tako se izboriti za mjesto prvog napadača u ekipi, Jurić je naglasio kako je želja svakog igrača izboriti se za svoje mjesto u timu.

- Svaki igrač teži imati što veću minutažu. Moja je uloga davati pogotke i tako se boriti za svoje mjesto u momčadi. U svaku utakmicu ulazim maksimalno motiviran, korektno radim, trudim se i vjerujem kako će doći i pogotci, dodao je Jurić.

Za razliku od posljednjeg prvenstvenog dvoboja u Vrapčićima, uz ranije povrijeđenog Zvonimira Begića i Tomislava Čuljka, trener Karačić za dvoboj osmine finala Kupa BiH neće moći računati ni na „A“ reprezentativca Branimira Cipetića te U-21 reprezentativce Matea Marića i Martina Zlomislića.

- Neki igrači, posebice oni koji su igrali manje u prethodnom razdoblju, ovaj će put dobiti svoju minutažu. Vjerujem u njih, znam da mogu odgovoriti na sve izazove, a i ova utakmica im je prava prilika za pokazati kako s pravom nose dres ovoga kluba - istaknuo je Karačić i dodao kako je u kadar za ovu utakmicu priključio i juniore Ivana Mustapića i Davida Martića koji mogu pokriti deficitarne pozicije.

Na kraju konferencije za medije Karačić je otkrio kako je momčad vježbala i jedanaesterce, ali kako ipak vjeruje u pobjedu prolaz nakon 90 minuta igre.

Utakmica u Mostaru igra se u danas (17 sati), uz direktan prijenos na Arena Sport TV, a pravdu će dijeliti Admir Musić iz Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.