PREMIJER LIGA BIH

Jagodić: Ne idemo u Mostar samo da ostanemo neporaženi, već da pokušamo osvojiti tri boda

Borac u susretu 15. kola gostuje Zrinjskom

Jagodić i Dujaković najavili meč sa Zrinjskim. FK BORAC BANJA LUKA

A. V.

20.11.2020

Nakon reprezentativne pauze, utakmicama 15. kola nastavlja se takmičenje u M:tel Premijer ligi BiH. Fudbaleri Borca u subotu su gosti ekipi Zrinjskog u Mostaru.

Prvi duel ovih ekipa ove sezone, igran na Gradskom stadionu pripao je Borcu rezultatom 1:0. Saveznik Borca u Mostaru neće biti tradicija, koja je Pod Bijelim Brijegom na strani domaćina. 

- Znamo za skor u Mostaru ali se time ne opterećujemo. Kvalitetno smo radili i ovaj meč je borba za treće mjesto. Uvažavamo Zrinjski koji je podigao formu u tri meča su dali sedam golova. O njima ne treba trošiti riječi, jer mogu svakog da pobijede. Imaju i oni svojih problema zbog Filipovića, ali spremamo se da odigramo kvalitetno. Nećemo ići samo da ne budemo poraženi već da pokušamo da osvojimo tri boda. Ako ponovimo pristup iz duela protiv Željezničara imamo se čemu nadati. Pauza je dobro došla, Meleg je u sve boljoj formi i ko dobije šansu nadam se da će je iskoristiti - optimista je Vlado Jagodić.

Borčev šef struke sutra neće moći računati na Stojana Vranješa, koji je pozitivan na koronavirus, te na nedovoljno oporavljenog Marka Brtana. Također, u Mostar neće putovati suspendovani Đorđe Ćosić, odnosno Ivan Crnov na kojeg se ne računa u narednom periodu sa kojim će biti sporazumno raskinut ugovor zbog loše forme.

- Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja se bori za sami vrh kao i mi. Igraju dobro popravili su formu, tako da očekujem kvalitetan meč. Ako ponovimo pristup i zalaganje sa duela protiv Željezničara imamo se čemu nadati - rekao je desni bek Siniša Dujaković.

Utakmica Zrinjski – Borac igra se u subotu, u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim Brijegom od 17:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.