PREMIJER LIGA BIH

Zaražen još jedan fudbaler Borca: Imperativ pobjeda protiv Širokog Brijega

Pali smo na četvrto mjesto na tabeli i to nas nimalo ne zadovoljava, rekao je Jagodić

Sa današnje press-konferencije FK Borac: Lukić i Jagodić optimisti. FK Borac

Piše: G. Š.

27.11.2020

Nakon gostovanja u Mostaru, 16. kolo m:tel Premijer lige BiH za fudbalere Borca donosi okršaj sa još jednim timom iz Hercegovine. Na Gradski stadion sutra dolazi ekipa Širokog Brijega. U prvom duelu ovih ekipa ove sezone Široki je na Pecari bio uvjerljiv i slavio 3:0. U redovima Borca svi žele revanš, odnosno nastavak serije pobjeda u Banjoj Luci.

- Mi razmišljamo samo o tri boda, rekao je trener Borca Vlado Jagodić i dodao:

 

- Pali smo na četvrto mjesto na tabeli i to nas nimalo ne zadovoljava. Naša želja je da se ponovo vratimo na to treće mjesto, da ne bismo posljednje kolo išli u goste Tuzla Cityju bez mogućnosti da budemo drugi. Neće biti iznenađenja za nas od strane Širokog. Mi njih dobro poznajemo, i uz dužno poštavanje mom kolegi i njihovoj ekipi, mislim da smo favoriti. Nadamo se da ćemo nastaviti niz nepobjedivosti na našem terenu i upisati tri boda. Dobro smo radili prethodnih dana i imamo raspoložene igrače. Ne razmišljamo o Sarajevu ili Krupi, već samo o utakmici sutra. Ujedno, želimo se i revanširati za najteži poraz u sezoni koji smo pretrpjeli u gostima kod njih. 


Borčev šef stručnog štaba ima određenih kadrovskih problema pred sutrašnji duel. U timu neće biti još jednog igrača, koji je pozitivan na koronavirus, a to je vezista Aleksandar Radulović, kao ni kapitena Stojana Vranješa koji je bio negativan na posljednjem testiranju, ali nije u treningu. Roviti su i Almedin Ziljkić, te Dejan Meleg, ali će biti na raspolaganju Jagodiću.

- Pred nama je jedna teška utakmica. Dobro smo radili. Očekujemo pravi derbi sa puno šansi i nadam se dosta golova i nadam se da ćemo upisati nova tri boda, optimista je Jovo Lukić.

Utakmica Borac – Široki Brijeg igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci. Početak je u 17 sati.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.