PREMIJER LIGA BIH

Radović: Pokušat ćemo iskoristiti mane Sarajeva

Uz maksimalno zalaganje želimo upisati pobjedu, ističe Osmić

Radović: Adut "Rođenih". FK Velež

Piše: G. Š.

28.11.2020

Velež i Sarajevo su odigrali 126 derbija Bosne i Hercegovine u kojima su "Rođeni ostvarili 43 pobjede, 36 remija i 49 poraza. Prva ovosezonska utakmica ova dva stara rivala odigrana je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" i završena je rezultatom 1:1. Mostarci su tako postali jedna od četiri ekipe koje su u ovoj sezoni uspjele "otkinuti" bod(ove) aktuelnom prvaku i lideru s Koševa. 


Sarajevo je sigurno najkvalitetnija ekipa u ligi, zasluženo su na prvom mjestu. Kao i svi ostali, imaju vrline i mane. Pokušat ćemo da iskoristimo njihove mane i kako bi bili sretni nakon meča, rekao je adut Veleža Slaviša Radović. 


Trener "Rođenih" Feđa Dudić danas neće moći računati na povrijeđenog golmana Adnana Bobića, te tri kartonirana igrača - Obrena Cvijanovića, Faruka Bihorca i Haris Ovčinu.

- Očekuje nas težak meč protiv lidera na tabeli, znamo kakav je to protivnik. Cijelu sedmicu se pripremamo što bolje... Uz maksimalno zalaganje želimo upisati pobjedu, ističe prvotimac "Rođenih" Melvin Osmić.



Igrači koji konkurišu za meč protiv FK Sarajevo. Naprijed Rođeni! #musvdg

Objavljuje FK Velež MostarPetak, 27. studenoga 2020.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.