PREMIJER LIGA BIH

Bašić: Drugi gol nas je baš nekako slomio

Kako se utakmica odvijala neki realan rezultat bi možda bio neriješeno, po onako teškom terenu

Bašić: Nemam šta zamjeriti igračima. Arhiva

Piše: G. Š.

1.12.2020

Tuzla City je u prvoj utakmici 17. kola m:tel Premijer lige BiH poražena na Tušnju (1:3) od Veleža. Tuzlaci su poveli s 1:0, ali je Velež do kraja meča došao do preokreta i slavio. 

- Kako se utakmica odvijala neki realan rezultat bi možda bio neriješeno, po onako teškom terenu, rekao je  trener Tuzla Cityja Nermin Bašić i dodao: 


- Bilo je dosta dinamike, dugih lopti i tranzicije s jedne i druge strane. Dosta dobro smo ušli u utakmicu, poentirali, a onda iz prekida nismo dobro zatvorili drugu stativu i primili smo taj gol.  Drugo poluvrijeme smo isto tako otvorili jako dobro - bez problema. Imali smo inicijativu, ali iz jednog slobodnog udaraca, koji je maestralno izveden, primili smo gol za 2:1. To nas je nekako baš slomilo. Onda povreda Barišića, nakon koje prelazimo u drugu formaciju... Bacili smo sve karte u napad i na kraju su nas kaznili za 1:3. Igračima nemam šta da zamjerim, dali su svoj maksimum i to je tako je kako je, sada se okrećemo drugom meču. Moramo ovo nekako prebroditi, to je jednostavno fudbal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.