PREMIJER LIGA BIH

Borcu puni plijen u Krupi, Mladost kaznila promašaje Olimpika

Pobjede gostiju

Detalj s utakmice u Krupi. FK KRUPA

Piše: A. V.

2.12.2020

U terminu od 13:00 sati odigrana su dva susreta 17. kola m:tel Premijer lige BiH, a gostujuće pobjede ostvarile su ekipe Borca i Mladosti.

Borac je slavio u Krupi protiv istoimenog domaćina s 1:3. Poveo je u 36. minuti, kada je Goran Zakarić lijepo proigrao Jovu Lukića, koji je zaobišao Vasilija Kolaka i pogodio za 0:1.

Krupa dolazi do poravnanja u 64. minuti.  Miloš Aćimović izlazi sam ispred Bojana Pavlovića i sjajno ga matira lob udarcem.

Borac je imao dvije odlične prilike preko Almedina Ziljkića i Davida Čavića, a do novog gola stigao je u 82. minuti. Sviran mu je penal, koji je u gol pretvorio Goran Zakarić. 

Gosti do kraja postižu još jedan gol. Dosuđen im je još jedan penal u 89. minuti, nakon što je u kaznenom prostoru oboren Boban Georgijev. Ovaj put loptu uzima Dejan Meleg i ovjerava pobjedu Borca.

Mladost je istovremeno slavila na Otoci protiv Olimpika s 0:2. Olimpik je bio bolji tim, propustio je veliki broj šansi i kažnjen je za promašaje.

Prvi gol Mladosti bio je djelo Amera Hiroša iz 16. minute.

Nemanja Lekanić je u dva navrata pogađao okvir gola, a gosti su pitanje pobjednika riješili u 86. minuti, kada je konačnih 0:2 postavio Anel Dedić.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.