PREMIJER LIGA

Sjećate li se problema drugih klubova, kako je Borac dobio odgodu plaćanja duga

Da li se još jednom pogoduje Banjalučanima

Lučić: Još čeka svoj novac. Arhiv

Piše: N. D.

4.12.2020

Transparentno nema šta. Borac je morao platiti dugovanja 5. decembra prema Mladenu Lučiću, a onda je zatražio odgodu i dobio je. Veoma rijedak slučaj u bh. fudbalu kada se pogledaju bitke nekih ranijih klubova. Koliko je patio Čelik, koliko Sloboda, drugi..., ali uvijek se moralo platiti. Ovog puta ne mora, a radi se o Borcu. Da li se ne mora platiti baš zato što se radi o Borcu, posebno je pitanje, ali mnogi su mišljenja da se jednom klubu pogoduje.

- S obzirom na to da su klubovi poput HŠK Zrinjski, FK Sloboda, FK Olimpik i drugi u ovoj takmičarskoj izvršili svoje obaveze nastale odlukama Disciplinske komisije, jasno je da se dovodi u pitanje regularnost takmičenja, jer se ne tretiraju svi klubovi jednako, odnosno pravila se ne primjenjuju jednako za sve učesnike Premijer lige BiH. Bitno je prisjetiti se da je NK Čelik Zenica u prošlogodišnjoj sezoni utakmicu na Grbavici protiv Željezničara izgubio službenim rezultatom zbog ne izvršavanja odluka Disciplinske komisije NFSBiH, rekli su iz Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini.

Sam Lučić izgleda našao se u čudu, ali je poslao i jasnu poruku da Banjalučani kontrolišu Savez.

- Čekao sam i čekao da dobijem ono što mi pripada, ono što smo Borac i ja dogovorili, na šta niko nije tjerao klub, a bio sam samo ja tjeran da odem iz kluba. Zajedno sa svojim advokatima sam pokrenuo postupak i da se ovakva ustupanja prave, pa dva brata se ne bi tako odnosila kako to rade Savez i Borac. Opet ponavljam, klubu, navijačima i saigračima kapa do poda, ali ovakav odnos prema igračima je sramotan i nezapamćen, a imao sam popriličnu veliku karijeru i znam šta govorim. Imamo i mi gospodo porodice, djecu, imamo i mi životne potrebe, Svaki dogovor ste prekršili, a sada još i vrijeđate time što pokazujete da imate moć i kontrolišete Savez. Sve će doći na svoje, prije ili poslije. Ja znam da sam svaki dan davao sve od sebe i da me boljelo kada mi niste dali da prisustvujem treninzima. Znam da dosta igrača ima probleme i sada. Neka budu jaki. Pravda je na njihovog strani, a biće i na mojoj, poručio je Lučić.

Inače, Borac je Lučiću dužan 36.700 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.