PREMIJER LIGA BIH

Karačić: Utakmica bez gledalaca mijenja draž hercegovačkog derbija, ali ne i njegov značaj

Zrinjski ima i igračku i ekipnu kvalitetu., rekao je trener Širokog Brijega

Karačić i Marić. NK Široki Brijeg

Piše: G. Š.

11.12.2020

Nedjeljnim derbijem protiv Zrinjskog na Pecari (17 sat) Široki Brijeg će završiti jesenji dio sezone u m:tel Premijer ligi BiH.

- Utakmica bez gledalaca mijenja draž hercegovačkog derbija, ali ne i njegov značaj. Ta je utakmica motiv sama po sebi i drugačija je od ostalih. Hercegovački derbi je utakmica za prestiž. Pobjedom bi došli ispred njih i dat ćemo svoj maksimum za pobjedu i tri boda, poručio je trener Širokobriježana Toni Karačić na današnjoj konferenciji za medije.

Naglasio je kako među igračima vlada pravi sportski duh, kvalitetno rade, motivirani su i spremni suprotstaviti se kvalitetnoj ekipi Plemića.

- Zrinjski ima i igračku i ekipnu kvalitetu. Istina, nedostajat će im Damir Zlomislić, standardni igrač koji daje nivo više u njihovoj igri. U pitanju je uistinu odličan igrač. Ipak, imaju širok roster, a i mi se pripremamo kao da će istrčati u najjačem sastavu, istaknuo je Karačić.

Jedna od glavnih uzdanica Širokobriježana u hercegovačkom derbiju bit će Mateo Marić koji u posljednje vrijeme igra na vrhunskoj razini.

- Ušli smo u seriju pozitivnih rezultata u posljednje vrijeme. Nakon koronavirusa dostigli smo pravu formu, vratila se većina igrača i svi su zaslužni za ovakve rezultate. I meni se napokon otvorilo, postigao sam pogodak na Grbavici i vjerujem kako ću nastaviti u tome ritmu, rekao je Marić.

- Spremni smo, želimo pobijediti u hercegovačkom derbiju i ostvariti svoj primarni cilj – polusezonu okončati na mjestu koje vodi u Evropu, dodao je Marić.

Iako je cijelu ovu sedmicu padala kiša u Hercegovini, trener Karačić je istakao kako loše vrijeme nije nimalo remetila njegove planove i pripremu za veliki hercegovački derbi.

- Imamo odlične uvjete za rad. Ulazimo u završnicu kvalitetnog sedmičnog rada. Odradit ćemo još dva treninga do utakmice. Ono što mi je najbitnije, igrači su željni rada, motivirani i bit ćemo spremni za svaki izazov, istakao je Karačić koji ima, izuzevši povrijeđenog Filipa Brekala, na raspolaganju cijeli igrački kadar.

Hercegovački derbi sudit će Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.