SAVEZ

Oglasili se navijači Želje: Osim je veći od vas, prestanite se igrati s njegovim imenom

Prestanite dodatno uništavati bh. fudbal

Navijači Želje: Poslali poruku. Arhiv

N. D.

11.12.2020

Nakon svega što se događa vezano za udaljavanje Ivice Osima od Nogometnog saveza BiH, oglasili su se i navijači Željezničara.

- Od Nogometnog saveza BiH godinama doživljavamo razna poniženje i ova organizacija sa svojim čelnicima je isključivi krivac što bh. nogomet ne ide naprijed. I kada pomislimo da niže od toga ne može, oni nas razuvjere. Ovaj put, dirnuli su i našu najsvetiju tačku – Ivicu Osima.

Sramnim i nepotrebnim dodatkom u Statutu o broju godina, ljudska gromada koja je svojevremeno spasila bh. nogomet praktično je eliminisana iz funkcija NS BiH, a u isto vrijeme kreiran je prostor za Elvedina Begića, koji je ranije stisnuo petlju i prihvatio biti počasni predsjednik Saveza zajedno rame uz rame s Osimom.

Umjesto da Osima u njegove pozne godine nagrade imenovanjem na neku funkciju ili recimo da se Kup BiH nazove njegovim imenom, Savez se potrudio da ga iz čista mira degradira. Naravno, to su držali u tajnosti mjesecima jer su znali kakvu su sramotu napravili, naglašavaju i dadaju: 

- Osimu pozicija u ovakvom Savezu i nije potrebna. Zašto se petljati u nešto što je ispod njegove časti i ugleda, što je samo blato i prljavština obojena politikom, nacionalizmom i korupcijom. Osim je veći od Nogometnog saveza BiH i kada dođe normalno vrijeme i pošteni ljudi, to će se i samo potvrditi.

Za kraj vas upozoravamo da se prestanete igrati s imenom Ivice Osima, ali i da prestanete dodatno uništavati bh. fudbal jer je naše strpljenje pri kraju.  Osime, nisu te dostojn, piše u objavi Željinih Manijaka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.