PREMIJER LIGA BIH

Hoće li Borac ostati bez tri ključna igrača

Mogući odlasci Jove Lukića, Gorana Zakarića i Almedina Ziljkića

Otići ili ostati?. Arhiva

G. Š.

16.12.2020

Banjalučki Borac je na loš način okončao polusezonu u Premijer ligi BiH, pošto je u posljednjem ovogodišnjem kolu na Tušnju poražen od Tuzla Cityja (2:0). Banjalučani su tako pali na tek 5. mjesto, iako su većim dijelom sezone bili trećeplasirani.  Dok navijači Borca prizivaju ostavku Vlade Jagodića, šef struke kluba iz Platonove kuje planove za proljeće. O svemu je govorio i na ručku igrača, stručnog štaba i rukovostva kluba na kojem je tema bila okončana polusezona. 

Inače, Borac bi se tokom zimskog prijelaznog roka mogao naći u velikom problemu, o kojem je govorio Jagodić, pošto su mogući odlasci tri ključna igrača – Jove Lukića, Gorana Zakarića i Almedina Ziljkića.  U klubu očekuju ponude za Ziljkića i Lukića, dok Zakarićev ugovor ističe u februaru, a još uvijek nije dogovoren nastavak saradnje. 

- Lukić je pokazao da Borac nije napravio grešku njegovim transferom. On je najbolji napadač u Premijer ligi BiH, zato i jeste interesantan mnogima. Kao i Almedin Ziljkić, Goran Zakarić i kapiten Stojan Vranješ, oni su glavne poluge tima i strijelci, rekao je Jagodić za "Mondo", te dodao: 



Jagodić: Bilo bi dobro da sve njih imam na raspologanju i na proljeće, ali koncept kluba je takav da se može desiti transfer. Arhiv

- Bilo bi dobro da sve njih imam na raspologanju i na proljeće, ali koncept kluba je takav da se može desiti transfer. Ja bih bio presretan da i Jovo ode kao što je otišao Vladan (Danilović - op.a.), odigrao je odlično i napravio transfer. Desi li se to i Lukiću, bit ću prezadovoljan. A još ću biti zadovoljniji ako ostane. Zakarić ima ugovor do 20. februara s klubom i razgovarali smo s njim. On nam treba, vrijedi nam mnogo, dobar je fudbaler i naravno da ima interesa za njega. Ali, mislim da je blizu da se to pozitivno završi. Kad je riječ o Ziljkiću, eksplodirao je u ovoj polusezoni, sve ekipe vole imati takvog igrača i vjerujem da će biti teško ga zadržati. Ali, on ima ugovor i Borac neće izgubiti ni u jednom od ova tri slučaja.

Lukić ima tek 22 godine, nešto je slabije otvorio sezonu, ali je kasnije zaista eksplodirao i na ukupno 17 utakmica postigao je osam golova, uz četiri asistencije. Ziljkić i Zakarić su oduševljavali svojim partijama na dvije krilne pozicije. Ziljkić je postigao šest golova, uz isto toliko asistencija, a njegov ugovor s Borcem važi do ljeta 2022. Zakarić je dokazana klasa u Premijer ligi, a njegovih osam golova i šest asistencija je mnogo značilo Borcu u borbi za prva četiri mjesta i svakako da bi odlazak Zakarića bio veliki udarac za Borac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.