GODINA BEZ PORAZA U LIGI

Miličević: Marinović kvalitetno radi, a posebno bih istaknuo njegov pristup igračima

Zna naći put do svakoga kako bi dali maksimum na terenu i zaista je zadovoljstvo raditi u takvoj atmosferi

Miličević: U Sarajevu sam uistinu dobro primljen. Arhiva

Piše: G. Š./SN

24.12.2020

Brojni sportski mediji širom Evrope ovih dana pišu o FK Sarajevo, koji je 2020. godinu zaključio bez poraza.  


- U Bosni i Hercegovini na početku godine odigrane su samo tri utakmice Premijer lige BiH, da bi se zatvorio drugi krug takmičenje  - pišu danas zagrebačke Sportske novosti. .


Nakon toga prvenstvo je prekinuto, a prvakom je proglašeno tada vodeće Sarajevo. Premda je stanje u BiH u ljetnim mjesecima bilo složenije, prvenstvo je za sezonu 2020/21 ipak krenulo, bez publike i uz posebne mjere. Jesenja polusezona privedena je kraju bez većih problema, a naslov jesenskog prvaka pripao je Sarajevu. Momčad s Koševa u 19 susreta upisala je 13 pobjeda i šest utakmica odigrala neodlučeno i ima devet bodova prednosti pred drugoplasiranim gradskim suparnikom Željezničarom, odnosno 11 bodova više od trećeplasiranog Širokog Brijega. Ukupno su Sarajlije u 2020. godini odigrali 24 utakmice u prvenstvu i kupu i na njima upisali 18 pobjeda i šest remija, zabili 58, a primili 21 pogodak.

- Iza nas je vrlo uspješna godina. Proljetos smo prije prekida prvenstva upisali tri pobjede i proglašeni smo prvacima. Dobro smo se ljetos pripremili za novu sezonu i rezultati nisu izostali. Imamo devet bodova prednosti, no ne smatramo da je prvenstvo gotovo. To jest velika prednost, svoju dominaciju pokazali smo na terenu, no na proljeće nas čekaju novi izazovi. Već na početku proljetne sezone pred nama su tri velika derbija, prvi sa Željezničarom, onda sa Širokim Brijegom na Pecari, te sa Zrinjskim na Koševu. Dobro ćemo se pripremiti i vjerujem da ćemo nastaviti uspjehe iz ove godine - kaže jedan od najboljih nogometaša Sarajeva, 27-godišnji stoper Hrvoje Miličević, koji je rođen u Mostaru, karijeru je počeo u Zrinjskom iz kojeg je 2015. godine prešao u talijansku Pescaru, koja ga je slala na posudbe u Teramo i L´Aquilu. U Sarajevo je stigao početkom godine iz kazahstanske Aktobe.

Miličević:. Arhiva

- U Sarajevu sam uistinu dobro primljen. Prihvatili su me nakon teške ozljede koljena, omogućili mi da se nogometu vratim u punom kapacitetu. S trenerom Vinkom Marinovićem prošao sam zimske pripreme. Imamo vrlo kvalitetnu momčad s nekoliko vrlo iskusnih igrača, ali i mlade talentirane igrače. Dobro surađujemo na terenu, a i klapa smo izvan terena, tako da je rezultat plod svega toga. Nismo razmišljali o nekim rekordima, naš pristup bio je uvijek da je svaka sljedeća utakmica najvažnija - kaže Miličević.

Iskusni stoper posebno ističe rad trenera Vinka Marinovića, koji je Sarajevo preuzeo nakon odlaska Husrefa Musemića:


- Marinović je trener koju uistinu kvalitetno radi, a posebno bih istaknuo njegov pristup igračima. Zna naći put do svakoga kako bi dali maksimum na terenu i zaista je zadovoljstvo raditi u takvoj atmosferi - zaključio je Miličević, kojemu ugovor ističe idućeg ljeta, a nakon zimske stanke čekaju ga razgovori s vodstvom kluba o nastavku suradnje.

Glavne violine

Jesenas je glavna violina kluba s Koševa bio ofenzivac Benjamin Tatar, koji je svojedobno otpisan u Slaven Belupu. Dobro je igrao i vezni igrač Amar Rahmanović, te Amer Dupovac. Veliki hendikep u drugom dijelu godine bio je izostanak robusnog napadača Mersudina Ahmetovića zbog povrede, no s velikim izborom igrača trener Marinović našao je i tu rješenje.

Osim Hrvoja Miličevića, koji je svojedobno igrao i za mlađe reprezentativne vrste Hrvatske, dres Sarajeva nose još neki igrači poznati ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj, 32-godišnji bivši igrač Hajduka i Splita Mirko Oremuš, te četiri godine mlađi Tino-Sven Sušić, koji je također igrao u Hajduku, konstatuju SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.