FK OLIMPIK

Petrović: I Mladost će se boriti za opstanak

Pored Krupe, Radnika, ja mislim da će se i Mladost umiješati u to kolo, tako da će dvije ekipe preživjeti, a nadam se da ćemo biti biti ta jedna od ekipa

Petrović: Četiri ekipe ulaze u taj krug ispadanja.. FK Olimpik

Piše: G. Šumar

13.1.2021

Fudbaleri Olimpika danas su i zvanično krenuli sa pripremama za proljetnu polusezonu. Šef struke Slavko Petrović, sa svojim saradnicima i članovima uprave, obavio je sastanak sa igračima na kojem je pojasnio plan priprema, ali i cilj koji je zacrtan pred početak polusezone. Nakon završenog sastanka igrači su obavili i prvi trening u Terening centra na Ilidži. 


Igrački kadar

- Normalno je da klubovi odrade šest i po nedjelja priprema, pa je došao i red na nas, rekao je Petrović, te dodao:

- Igrači su imali ukupno devet i po dana slobodno, gdje nisu smjeli obavljati sportske aktivnosti. Da se jednostavno regenerišu, a onda su dobili program po kojem su radili. To im je omogućavalo da kada završe trening, meni mogu poslati te informacije preko Vibera, tako da sam ja u Njemačkoj kontrolisao kompletnu situaciju. Svi igrači su radili te treninge. S jedne strane, to je pohvalno, a sa druge, mi nemamo puno vremena da te osnovne aerobne stvari radimo na početku priprema, tako da tu bazu igrači donijeli na prve pripreme.

Šta se to promijenilo u igračkom kadru?

- Moje mišljenje je da četiri ekipe ulaze u taj krug ispadanja. Sigurno da smo i mi tu, koji smo momentalno zadnji na tabeli. Pored Krupe, Radnika, ja mislim da će se i Mladost umiješati u to kolo, tako da će dvije ekipe preživjeti, a nadam se da ćemo biti biti ta jedna od ekipa. Mi smo pokušali da jednostavno ekipu pojačamo u određenim segmentina, da imamo neke realne šanse za opstanak. Kod nas je problem ta stoperska pozicija, jer smo imali dva mlada stopera, imali smo jednog stopera Ojdanića koji je momentalno povrijeđen, tako da na toj poziciji tražimo igrača. Mi smo tu blizu jednog dogovora, tako da ne mogu ništa sa sigurnošću reći dok se ugovor ne potpiše. 

Doveli smo iza špica Čurjurića koji je igrao u Željezničaru i Zrinjskom, koji je ostavio dobar utisak u bh. fudbalu. Ja sam rekao, da bi dobili malo više "kulture" u sredini fudbala, trebaju nam i tu igrači koji su fudbalski dobro potkovani, tako da imamo dva igrača koja su pred potpisom ugovora, u ponedjeljak bi to trebalo da se finalizira, i želja nam je da dovedemo jednog lijevog beka, da konkurencija tu bude jača i bolja. Sada odlaskom golmana Hamzića, sigurno smo u potrazi za golmanom, mada je sada za tu poziciju naći pojačanje jako teško u ovom periodu. 

Kakav je plan i program priprema, do kada se ostaje u Sarajevu i koliko utakmica planirate da odigrate u ovom periodu do početka prvenstva?


Imamo dobre uslove

- Ja sam planirao, ako to bude moglo da se izvede, jer vidite i sami kakvi su uslovi za trening, da jutros rano krenemo sa radom. Međutim, kroz snijeg koji je napadao, teren još nije očišćen i morali smo sve da prolongiramo za 13 sati. Imamo po planu do 31. januara rad ovdje, imamo taj balon koji je bio pred otvaranje, sigurno je imao dobre uslove, ali sada nam je to poteškoća jedna, tako da ćemo gledati gdje možemo te treninge da odradimo do kraja mjeseca. Predviđeno je da se odigraju dvije utakmice u tom periodu, ja ne volim da gomilam puno utakmica, naročito u fazi gdje se ekipa priprema. Imali bi 30. januara jednu utakmicu, još se ne zna protivnik, a sedam dana prije toga bi bila jedna prijateljska utakmica između naše dvije ekipe. 

Momentalno je jako teško naći protivnika, jer puno ekipa koje su u nižim rangovima još ne počinju sa pripremama. Na pripremama je planirano ostati od 1. do 12. februara. Prvo je bila planirana Turska, međutim iz nekoliko razloga smo počeli da kontaktiramo određene destinacije ovdje u BiH, ali i u Hrvatskoj, tako da još ne znamo tačno gdje ćemo. Planirano je od 1. do 12., da se ostane i da se odigraju tri utakmica, iako bi se čak išlo u Hrvatsku, možda bi se učestvovalo na turniru u Medulinu. Generalka je završena, igrat će se protiv Zrinjskog u Mostaru, još je ostalo pitanje da li ćemo imati dovoljno igrača da igramo sa dva sastava, zaključio je Petrović.

"Vukovi" su danas odradili prvi trening u ovoj godini - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.