PREMIJER LIGA BIH

Krupa startala s pripremama, u planu odigravanje osam kontrolnih utakmica

Generalna provjera zakazana je sa banjalučkim Borcem 20. februara

S prvog treninga. FK KRUPA

A. Vatreš

14.1.2021

Fudbaleri Krupe jučerašanjom prozivkom počeli su pripreme za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH. 

Prvom okupljanju prisustvovalo je 30 igrača: Tarik Abdulahović, Vasilije Kolak, David Stjepanović, Đorđe Vuković, Ajdin Redžić, Igor Makitan, Mihael Modić, Nikola Dujaković, Kerim Palić, Miloš Aćimović, Jovan Vladimir Pavlović, Stojan Maksimović, Nikola Mandić, Lazar Nikolić, Miloš Karišik, Emanullah Blažević, Josip Miketek, Stefan Nikolić, Miladin Filipović, Adonis Bilal, Marin Galić, Nemanja Vukmanović, Džafo Hadžić, Danilo Šipovac, Ilija Janković, Slobodan Đekić, Mihajlo Živković, Aleksandar Erak, Ljubinko Tomić i Vladimir Arsić.

Igračima su se obratili prvi čovjek kluba Dragomir Ilić i šef struke Vladimir Ilić.

- Imamo jasan cilj, a to je izboriti ostanak u ligi. Imamo izmjena u svlačionici, nekoliko igrača je otišlo, možda će još neko otići, a vjerujemo da ćemo se i pojačati. Imamo nekoliko mladih igrača i očekujem od vas da ih podržite - između ostalog je istakao Dragomir Ilić, dok je Vladimir Ilić dodao:

- Prvi dio priprema odradit ćemo ovdje. Do subote su planirana testiranja, a onda početkom februara idemo u Međugorje. Odigrat ćemo nekoliko utakmica, pa se vraćamo u Krupu gdje ćemo finalizirati pripreme. Očekujem od vas maksimalnu ozbiljnost. Kao što vidite napustio nas je određeni broj igrača, možda će biti još odlazaka što najviše zavisi od vas i vašeg rada na treninzima. U razgovorima smo s nekoliko igrača i vjerovatno sredinom naredne sedmice da ćemo se pojačati.

Ekipa će do 4. februara raditi u kanjonu Tijesno, a potom seli u Međugorje gdje će boraviti do 13. februara. U planu je odigravanje osam kontrolnih utakmica, od čega četiri u Međugorju. Generalna provjera zakazana je sa banjalučkim Borcem 20. februara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.