PREMIJER LIGA BIH

Marinović: Pokušat ćemo riješiti pitanje napadača

Trener Sarajeva nakon prve pripremne utakmice

Marinović: Bit ćemo bolji iz nedjelje u nedjelju. FK SARAJEVO

A. Vatreš

20.1.2021

Aktuelni šampion i lider Premijer lige BiH Sarajevo je u prvoj pripremnoj utakmici za nastavak sezone slavio u Ljubškom protiv kantonalnog ligaša Višića s 0:2. 

Nakon utakmice Vinko Marinović istakao je kako je u Ljubuškom njegov tim uspio uraditi sve što je planirao.

- Ono što smo planirali to smo uspjeli uraditi. Ovdje smo dobro i kvalitetno radili, odigrali prvu utakmicu i najbitnije da su momci radili maksimalno. Možemo biti zadovoljni sa ovim prvim dijelom priprema - rekao je Marinović i nastavio:

- Idemo iz treninga u trening. Polako se podižemo i bit ćemo bolji iz nedjelje u nedjelju. Imali smo dosta prilika, ali smo zadovoljni što smo stvorili dosta šansi. To su pripremne utakmice koje uvijek pokažu gdje nam je ekipa i šta trebamo raditi u budućem periodu.


Govorio je i o potencijalnim dolascima i odlascima.

- Prelazni rok je u toku. Zimi je teško jer nema dosta slobodnih igrača, mnogi čekaju opcije, ali sigurno da ćemo u idućem periodu reagovati. Pokušat ćemo riješiti pitanje napadača s obzirom na to da je Ahmetović povrijeđen.

Iskusnog napadača neće biti do kraja sezone.

- Ahmetović je operiran i njega čekamo tek u maju tamo. Kada doktori procijene, on će se priključiti, ali sve zavisi od doktora i odluke kada će on biti priključen ekipi.

Bordo tim će drugi dio priprema umjesot u Antaliji odraditi u Umagu, no to ga neće poremetii.

- Nadam se da ćemo u Umagu imati dobre uslove. Najbitnije je da nas vrijeme posluži. Neće nas poremetiti što nismo u Antaliji, imamo dogovorene utakmice - završio je Marinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.