KONJIC

Ko je pored Samira Cerića ušao u novi Upravni odbor FK Željezničar

Upravni odbor sačinjavat će još i Jasmin Badžak, kao potpredsjednik, te Nazif Hasanbegović, Selen Balić, Daver Balić, Kenan Ademović i Fuad Zukić, Dino Husak-Osmanović i Sam Iks Li

Skupštini kluba s Grbavice prisustvovala su 42 delegata. FK Željezničar

Piše: G. Šumar

23.1.2021

U Konjicu je danas, uz strogo poštivanje mjera zaštite te važećih naredbi Kriznog štaba Federacije BiH i uz reduciran broj gostiju i zvanica, održana  redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj je izabrano novo rukovodstvo kluba.

Novi modalitet

- Redovna sjednica Skupštine počela je minutom šutnje za preminulog predsjednika kluba Admira Džubura, saopćeno je iz FK Željezničar i konstatovano da su Skupštini kluba s Grbavice prisustvovala 42 delegata.

- Delegat Adnan Džindo je prezentovao potencijalni modalitet funkcionisanja kluba u budućem periodu koji je pripremao s grupom delegata proteklih šest mjeseci. O modelu su još govorili delegat Goran Rokvić i član Nadzornog odbora Senaid Topuz. Osnov modaliteta je otvaranje puta prema strateškom partneru, uz maksimalnu zaštitu imovine FK Željezničar i svih simbola kluba. Delegati su usvojili prijedlog modela i izabrali članove radne grupe koji će raditi na razradi modela i promjeni Statuta, .

Izvještaj o radu Upravnog odbora FK Željezničar prezentovao je član UO Nazif Hasanbegović, nakon čega je predsjednik Nadzornog odbora Damir Ablaković iznio informacije u proteklom radu. 

- Prisutnim se obratio potpredsjednik kluba Jasmin Badžak, koji je govorio o proteklom vremenu i predložio Samira Cerića za novog predsjednika. Potom se Cerić video linkom iz Londona obratio delegatima Skupštine.  Nakon tog obraćanja delegati su glasali, a Samir Cerić je izabran za novog predsjednika kluba. Upravni odbor sačinjavat će još i Jasmin Badžak, kao potpredsjednik, te Nazif Hasanbegović, Selen Balić, Daver Balić, Kenan Ademović i Fuad Zukić, Dino Husak-Osmanović i Sam Iks Li (X), otkrivaju iz FK Željezničar. 


Proslava 100. rođendana

Nakon analize programa za obilježavanja 100 godina postojanja kluba s Grbavice, izabrana su nova tri člana Skupštine koja će popuniri upražnjena mjesta...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.