PREMIJER LIGA BIH

Vinko Marinović za "Avaz": Neće biti lako pokriti odlazak Rahmanovića

Fanimo se uskoro vraća treninzima

Marinović: Mi težimo ka tome da napredujemo. FK SARAJEVO

Piše: G. Š.

27.1.2021

Aktuelni prvak FK Sarajevo jučer je odigrao kontrolnu utakmicu protiv kakanjskog Rudara (3:0).

Trener Vinko Marinović uigrava tim za nastavak sezone, a sigurno je da će ekipa doživjeti promjene.

Više navrata

U kratkom razgovoru za "Avaz" Marinović je govorio o odlasku Amara Rahmanovića, očekivanjima i povredi Matijasa Fanima (Mathias).

- Rahmanović je pokazao u više navrata da je kvalitetan igrač i mislim da je i više nego zaslužio da ostvari jedan ovakav transfer koji je došao kao nagrada za te dobre igre. Sigurno da neće biti lako pokriti njegovo odsustvo, ali mi u ekipi imamo igrače koji mogu biti na visini zadatka igrajući na toj poziciji – naglasio je Marinović.

Sarajevo je pod Marinovićevom palicom u prvom dijelu sezone raslo iz utakmice uz utakmicu, uprkos problemima – od povreda, do korone.

Dobar pristup

- Mi težimo ka tome da napredujemo iz utakmice u utakmicu, takav je bio slučaj do sada. U fudbalu uvijek ima mjesta za napredak i uz dobar rad i pristup nadam se da ćemo nastaviti pružati kvalitetne partije i u nastavku prvenstva – rekao je prvi strateg bordo tima.

Navijače je zabrinula povreda Fanima.

- Fanimo je zadobio jednu nezgodnu povredu natkoljenice, ali situacija izgleda dosta bolje nego što se činilo u prvom trenutku. Ovih dana trebao bi se priključiti treninzima – najavio je dobru vijest Marinović.

Mladi igrači

- U ekipi već od ranije imamo par mlađih igrača koji su se priključili prvom timu početkom sezone. Zadovoljan sam njihovim odnosom i radom na treninzima – rekao je Marinović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.