PRIJELAZNI ROK

Sarajevo dovelo napadača

Sretan sam radi postignutog dogovora sa Sarajevom, rekao je Cmiljanić

G. Šumar

Cmiljanić: Svjestan sam gdje sam došao i da su ambicije kluba velike

Foto: FK Sarajevo


Dvadesetčetverogodišnji crnogorski napadač Boris Cmiljanić potpisao je za FK Sarajevo do ljeta 2022. godine, uz mogućnost produženja ugovora na još jednu sezonu.

Centralni napadač

- Sretan sam radi postignutog dogovora sa Sarajevom, rekao je Cmiljanić i dodao:

- Svjestan sam gdje sam došao i da su ambicije kluba velike. Mislim da je suvišno govoriti o šampionskoj ekipi koja već treću zimu dočekuje na prvom mjestu na tabeli. Zahvaljujem se stručnom štabu na ukazanom povjerenju i obećavam da ću dati sve od sebe da ispunim očekivano. Svjestan sam isto tako i velikog broja navijača koje klub ima, te sam i prije potpisa dobio poruke podrške. Spreman sam opravdati očekivanja i učiniti navijače sretnima.

Cmiljanić je do sada nosio dres Budućnosti, PSV-a, Slovana iz Bratislave, Levanta… Upisao je nastupe i za omladinske selekcije reprezentacije Crne Gore, a može igrati na poziciji centralnog napadača, kao i desnom i lijevom krilu.

Priključio se pripremama

- Već u decembru smo rekli da je neophodno da dovedemo igrača koji bi nam bio pomoć u napadu, rekao je koordinator za sport FK Sarajevo Emir Hadžić i dodao:

- Nismo žurili sa takvom odlukom, htjeli smo se uvjeriti da će igrač koji dođe biti rješenje za ekipu dugoročno gledano. Mišljenja smo da je Cmiljanić pravi igrač koji će se vrlo brzo prilagoditi na naš način igre, te osvježiti ekipu na poziciji gdje je to najpotrebnije.

Cmiljanić se već danas pridružio ekipi na treninzima u Umagu...

NA VRH

Podijeli članak na