PRIJATELJSKA UTAKMICA

Prvi poraz Željezničara na pripremama: Zrinjski ostavio bolji dojam

Narednu utakmicu klub s Grbavice igra u srijedu protiv Ljubuškog

Sa današnje utakmice u Međugorju. Armin Heric/fkz.ba

Piše: G. Šumar

6.2.2021

Fudbaleri Željezničara su u pripremnoj utakmice odigranoj u Međugorju poraženi (1:2) od Zrinjskog.

U 10. minuti Štilić ubacuje iz prekida za Lendrića koji iskosa šutira preko gola. U 30. minuti Zrinjski dolazi do prvog gola. Čorluka je prošao po desnoj strani, ubacio u sredinu, Ivančić ostavio za Enina koji precizno pogađa. Sedam minuta poslije situaciju jedan na jedan Erić brani Filipoviću. Lendrić se iskrao u 41. minuti, šutirao, ali u poslejdnji trentuak reaguje defanzivci Zrinjskog.

Todorović u 60. minuti s desne strane šutira, a lopta pogađa stativu. Deset minuta nakon toga Govedarica dobro prolazi, šutira, ali je Muftić bio odličan. Minutu poslije Zrinjski postiže drugi gol, nakon kornera lopta je prošla kroz peterac, a Govedarica je na drugoj stativi mirno posprema u gol.

Plavi su zatresli mrežu u 84. minuti. Subašić je sjajno uposlio Zeca koji iskosa hvata volej i matira golmana Zrinjskog. Ovo je bio prvi poraz plavih na zimskim pripremama, nakon tri pobjede i remija...

Željezničar je počeo utakmicu u sastavu: Erić – Stevanović, Miletić, Ikić, Šehić – Čeliković, Bojo, Veselinović, Bekrić – Štilić, Lendrić. Još su igrali: Kosorić, Zec, Juričić, Alispahić, Blažević, Mujezinović, Subašić, Muftić.

S druge strane, Zrinjski je počeo utakmicu u sastavu: Soldo, Ćorluka, Jakovljević, Krešić, Bekić, Zlomislić, Enin, Filipović, Bilbija, Juranović, Ivančić.  Još su igrali: Varvodić, Marušić, Magdić, Gačić, Ibanez, Trebotić, Ljubić, Todorović, Arežina, Govedarica.

Narednu utakmicu klub s Grbavice igra u srijedu protiv Ljubuškog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.