PREMIJER LIGA BIH

Jakirović: Pokazat ćemo šta znamo

Trener Zrinjskog uoči duela s Krupom

Jakirović: Očekuje zanimljiv meč. ARHIV

A. Vatreš

26.2.2021

Zrinjski će na startu drugog dijela sezone u Premijer ligi BiH ugostiti ekipu Krupe.

Trener tima iz Mostara Sergej Jakirović je optimističan i nada se pobjedi.

- Optimističan sam jer smo odigrali devet utakmica na pripremama. Neke bolje, neke slabije, ali ja to pripisujem umoru kod igrača jer su pripreme bile zaista teške. Raduje me što smo iz njih izašli bez povreda. Što se tiče Krupe, nije baš savršen protivnik za početak. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Borca kojeg su nadigrali. Dosta su energična i agresivna ekipa. Očekujem zanimljiv meč i nadam se da ćemo pokazati sve što znamo i da ćemo pobijediti - rekao je Jakirović.

Dotakao se i igračkog kadra.

- Pitanje je u kakvoj smo formi. Došlo nam je dosta novih imena na koje ozbiljno računamo. Imam jednu možda nedoumicu, ali sam većinu tima iskristalizirao u glavi. Što se tiče igračkog kadra nismo doveli neka zvučna imena o kojima me novinari često pitaju, ali meni ime ništa ne predstavlja već je bitno koliko je neko "gladan" i koliko može donijeti. Imamo taj kostur ekipe koji čine neki iskusniji igrači uz ove mlađe - istakao je Jakirović.

Kaže da ne osjeća pritisak.

- Upoznao sam dosta naših rivala. Gledao sam većinu utakmica i upoznao se s njihovim stilom igre koji je dosta sličan našem. Vidjet ćemo kako će to sve izgledati u međusobnim ogledima. Jasno se zna šta očekujem i nadam se da i igrači to znaju. Ko me god sretne u Mostaru srdačno me pozdravi, što je svakako lijepo. Ne osjećam pritisak. Radim ovaj posao koji volim. Naravno da ima pozitivnog očekivanja. Pauza je dosadila malo svima. Prošlo je 75 dana od zadnje takmice i sigurno da se radujemo - dodao je Jakirović i otkrio kako Luis Ibanjez (Ibanez), Miljan Škrbić i Josip Ćorluka neće biti u konkurenciji za meč.

Susret između Zrinjskog i Krupe igra se u subotu u Mostaru od 19.05 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.