PREMIJER LIGA BIH

Karačić i Musa najavili duel protiv Mladosti: Pobjedom otvoriti proljetni dio sezone

Široki Brijeg gostuje u Doboj-Kaknju

Karačić i Musa. NK ŠIROKI BRIJEG

A. Vatreš

26.2.2021

Utakmicama 20. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH. NK Široki Brijeg proljetni dio sezone otvara gostovanjem kod FK Mladost Doboj - Kakanj u nedjelju, 28. februara u 13.05 sati uz direktan televizijski prijenos na kanalu Arena Sport TV.

U povodu nastavka prvenstva i spomenutog gostovanja na Pecari je održana konferencija za medije, a utakmicu su najavili šef stručnog štaba Toni Karačić i defanzivac Božo Musa.

- Radujem se nastavku prvenstva. Odradili smo kvalitetne pripreme, vidio sam dosta energije i marljivog rada. Imali smo određenih problema s povredama. U pitanju su povrede mehaničke naravi. Povriješeni su Zahara (Zachara), Maganjić, Oršolić, Raguž i Brekalo i oni neće biti na raspolaganju za nedjeljno gostovanje u Doboj-Kaknju. Unatoč tome, imamo dosta dobar kadar i nestrpljivo čekamo utakmicu, kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na konferenciji za medije i najavio borbu za puni plijen.

- U Doboj-Kakanj idemo po bodove. Zapravo, u svakoj utakmici želimo pobjedu, a posebno proljetni dio otvoriti pobjedom. Idemo utakmicu po utakmicu. I meni će biti izazov proljetni dio sezone. Dosta smo promijenili ekipu, imamo mlade igrače, ali u njih polažem veliku nadu, naglasio je Karačić.

Prvi službeni nastup za seniorsku ekipu NK Široki Brijeg u nedjeljnom dvoboju upisat će Božo Musa, dijete kluba i povratnik u svoj matični klub.

- Išao sam okolnim putem, čekao svoju priliku i konačno se vratio u svoj klub. Ipak, svaki igrač ima neki svoj put pa tako i ja. Pun sam motiva, želim dati maksimum za svoj klub, svima pokazati svoju kvalitetu i igrama potvrditi kako nisu pogriješili što su me angažirali, rekao je Musa i dodao je kako je potpuno spreman za nastavak sezone.

- Svi koji me poznaju znaju da sam veliki radnik. U potpunosti živim sportskim načinom života, radim na sebi i živim za utakmice. Imamo dosta mladu i karakternu ekipu i to mi se sviđa. Vjerujem u sebe, vjerujem u nas i siguran sam kako ćemo biti pravi, dodao je Musa.

Šef stručnog štaba Toni Karačić naglasio je kako i ekipa FK Mladost Doboj-Kakanj ima dosta mladih igrača, a neke je imao priliku voditi i u U-19 reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

- Imaju dosta mladih i polentnih igrača s određenom kvalitetom. I oni su imali određenih promjena, ali ni blizu kao mi. No, mi gledamo samo sebe i svoju igru i tako ćemo se postaviti od prve minute, poručio je Karačić.

Pravdu u nedjeljnom dvoboju na MGM Farm Areni u Doboj-Kaknja dijelit će Haris Kaljanac iz Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.