FK BORAC BANJA LUKA

Maksimović: Moramo ući u utakmicu bez alibija

Konačno je došlo i to prvo kolo i nastavak prvenstva, rekao je trener Borca

Maksimović (desno): Da smo sve pobjeđivali na pripremama dva, tri gola razlike, a sutra ne pobijedimo automatski baciš pripreme u vodu. Arhiva

G. Š. / Mondo

26.2.2021

Banjalučki Borac drugi dio sezone otvara u subotu (sutra - 17 sati) protiv Olimpika na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

- Konačno je došlo i to prvo kolo i nastavak prvenstva, rekao je trener Borca Marko Maksimović, koji će sutra imati zvanični debi na klupi Banjalučana.


Znamo šta nas očekuje sutra

- Olimpik je doveo nekoliko provjerenih fudbalera kao što su Gavrić, Ćurjurić, koji je igrao u Želji, Zrinjskom… Stigao je i treći trener u sezoni Slavko Petrović. Sigurno da neće biti lako protiv njih, ne samo nama, nego bilo kojoj drugoj ekipi. Znamo šta nas očekuje sutra i isto tako i igrači znaju. No, sigurno da će dati maksimum, a ako tako bude mislim da rezultat neće izostati.

Navijače Borca brine činjenica da crveno-plavi na pet pripremnih utakmica ove zime nisu postigli nijedan gol.

- Da smo sve pobjeđivali na pripremama dva, tri gola razlike, a sutra ne pobijedimo automatski baciš pripreme u vodu. Međutim, definitivno imamo problem u realziaciji, ali više bi me brinulo da nismo stvarali šanse. Stvarali smo ih i Shahtaru iz Donjecka... Zakazala je realizacija i moramo na tom poraditi. Ekipa treba psihološki da se pripremi za ono što nas očekuje. Činjenica je da nismo dali gol i ne možemo se braniti od toga... Težak je dres Borca! Igrači i trener Borca moraju biti svjesni da je kritika zbog nepostignutog gola apsolutno opravdana i nikog ne zanima ko je igrao koju utakmicu i kakve probleme smo imali. Ništa od tog nemamo da tražimo alibi. Mi moramo ući u utakmicu bez alibija, maksimalno motivisani i maksimalno koncentrisani.


Imamo mlade igrače

Dodatni problem za Borac je povreda najboljeg strijelca Jove Lukića, pa je novinarsko pitanje bilo da li će pružiti priliku nekom od mladih napadača ili će kapiten Stojan Vranješ biti prekomandovan u sami špic?

- Imamo mlade igrače u Mehanoviću i Šikanjiću i vjerovatno će neko od njih da odigra. Stojan Vranješ je iskusan fudbaler koji može da igra na nekoliko pozicija u timu. U Legiji je igrao čak i štopera, ako me pitate da li on to može da odigra – može, rekao je Maksimović.

Osim Lukića zbog povrede trener Borca neće moći računati ni na najboljeg igrača odbrane Marka Jovanovića, pa bi na njegovo mjesto mogao Dejan Uzelac, a moguće i Aleksandar Vojnović. Duel sa Olimpikom propustiće i Siniša Dujaković, pa će njegovo mjesto uz desnu aut liniju zauzeti Dino Ćorić, prenosi "Mondo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.