PREMIJER LIGA BIH

Remijem bez golova u Bijeljini počeo proljetni dio prvenstva

Sadržajan meč Radnika i Veleža s nekoliko odličnih prilika na obje strane, jednim isključenjem, ali bez golova

Gradski stadion u Bijeljini. FK Radnik

Piše: A. M.

27.2.2021

Utakmicom između Radnika i Veleža na Gradskom stadionu i Bijeljini počeo je proljetni dio Premijer lige BiH. Sadržajan meč odigran u okviru 20. kola Premijer lige ponudio je nekoliko odličnih prilika na obje strane, jedan crveni karton, ali ne i golove.

Domaći su već u prvoj minuti mogli do vodstva, ali je Nikola Popara šutirao pravo u dobro postavljenog Vedrana Kjosevskog.

Velež je uzvratio u 22. minuti kada je Samir Radovac proigrao Nemanju Anđušića, a ovaj šutirao pored gola. 

Gosti su u finišu prvog dijela imali još dvije sjajne prilike. Najprije je Radovac u 41. minuti šutirao preko gola, a tri minute kasnije Luka Bilobrk je odbranio udarac Anđušića, na odbijenu loptu natrčao je Obren Cvijanović čiji udarac je bez problema zaustavio golman domaćih.

Početak drugog poluvremena pripao je Bjeljincima koji su u 52. minuti imali stopostotnu šansu kada je Kjosevski izašao kao pobjednik u duelu 1 na 1 sa Mahirom Karićem.

Pet minuta kasnije Velež je ostao s igračem manje kada je Dragan Petrović pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu Dini Hasanoviću. Radnik je nakon isključenja fudbalera gostiju preuzeo terensku inicijativu, ali nije uspio pronaći put do gola Vedrana Kjosevskog.

Najbolju priliku za vodstvo domaći su propustili u 65. minuti. Karić je iz neposredne blizine šutirao pravo u Kjosevskog.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.