PREMIJER LIGA BIH

Borac u finišu slomio otpor Olimpika

Meč u Banjoj Luci za razliku od onog u Bijeljini nije obilovao prilikama, ali su viđena dva gola

Detalj s meča u Banjoj Luci. FK Borac

Piše: A. M.

27.2.2021

Fudbaleri Borca savladali su Olimpik rezultatom 2:0 u okviru 20. kola Premijer lige BiH

Meč u Banjoj Luci za razliku od onog u Bijeljini nije obilovao prilikama, ali su viđena dva gola. Borac je imao terensku inicijativu tokom većeg dijela utakmice, dok je "Vukovima" s Otoke pripao drugi dio drugog poluvremena u kojem su imali nekoliko dobrih akcija.  

Iz prvog poluvremena vrijedi izdvojiti priliku iz 34. minute kada je Stojan Vranješ nakon solo prodora šutirao, a golman Olimpika se istakao dobrom intervencijom i odbio loptu u korner.

Odličnu priliku za vodstvo Banjalučani su propustili na početku drugog dijela. Lopta se nakon udarca Elvisa Mehanovića odbila do Gorana Zakarića čiji je šut na gol liniji zaustavio Ivan Lendrić.

Olimpik je u 69. minuti mogao kazniti Borac za neiskorištenu priliku na početku drugog poluvremena, ali je udarac glavom Kenana Horića odbranio Bojan Pavlović.

Više sreće Borac je imao u 87. minuti kada je Dejan Meleg zatresao mrežu gostiju i doveo domaće u vodstvo. U drugoj minuti sudijske nadoknade Borac je preko Vranješa sa bijele tačke udvostručio prednost i došao do pobjede.



FT| FK Borac vs FK Olimpik 2:0 (0:0) Pogotke na utakmici su postigli Dejan Meleg 86' i Stojan Vranješ 90+ (11m) Vukovi...

Posted by FK Olimpik Sarajevo on Subota, 27. Februar 2021.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.