FK SARAJEVO

Velkoski: Spremni smo, jedva čekamo da počne derbi

Gradski derbi je uvijek zanimljiv na neki svoj način, bit će i ovaj, pogotovo zbog toga što se igra na Dan nezavisnosti BiH, rekao je kapiten Sarajeva

Velkoski: Nema tu nekih favorita, bez obzira što smo mi prvi i imamo devet bodova prednosti. Arhiva

Piše: G. Šumar

1.3.2021

Kapiten kluba s Koševa Krste Velkoski ističe da je bordo tim uspješno apsolvirao zimske pripreme te da je spreman za nastavak sezone i derbi na Grbavici (danas - 17.30 sati).

- Odigrali smo i nekoliko utakmica u kojima smo pokušali neke nove varijante. Mislim da je to sve, uglavnom, bilo dobro - rekao je Velkoski za „Dnevni avaz“ i dodao:


Četiri derbija

- Dobro smo se spremili za ono što nas očekuje u nastavku sezone, kako prvenstvu, tako i Kupu BiH. Spremni smo, jedva čekamo da počne prva utakmica, jer je pauza bila stvarno duga.

Prvak i lider s Koševa drugi dio sezone otvara na Grbavici.

- Prve četiri utakmice su nam derbiji. Idemo utakmicu po utakmicu... Gradski derbi je uvijek zanimljiv na neki svoj način, bit će i ovaj, pogotovo zbog toga što se igra na Dan nezavisnosti BiH. Nema tu nekih favorita, bez obzira što smo mi prvi i imamo devet bodova prednosti. Derbi je uvijek derbi, tu ne igra neku ulogu trenutna forma, pozicija na tabeli ili ne znam šta drugo.

Očekuje zanimljivu utakmicu i, naravno, pozitivan rezultat.

- Imat ćemo dobre uvjete za igru, jer je tamo teren fantastičan. Žao mi je samo što još nisu pustili publiku na tribine, ali za to ćemo se morati strpjeti još malo, konstatira kapiten bordo tima.

Osim napadača Mersudina Ahmetovića, koji se uspješno oporavlja od povrede koljena, te kartoniranog Anela Hebibovića, svi ostali igrači su spremni za gradski derbi.

- Priključio nam se i Jasmin Mešanović, od kojeg očekujemo da će nam pomoći na putu do naših ciljeva - ističe kapiten Sarajeva.


Igrački kadar

Na konstataciju da je bordo tim ove zime ostao bez tri igrača – Besima Šerbečića, Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara, a sada su tu Boris Cmiljanić i Mešanović, Velkoski dodaje:

- Imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu zamijeniti igrače koji su otišli. Pogotovo će nam faliti Rahman, jer je on je specifičan tip igrača, ali ima tu još dosta igrača koji će dati svoj maksimum da opravdaju šansu koju dobiju - zaključio je Velkoski.


Dupla kruna

Naglašava da će bordo tim ući u gradski derbi kao da nema veliku bodovnu prednost.

- Svjesni smo da se i devet bodova može „lako“ istopiti. Ima još puno da se igra... Cilj je da na otvaranju sezone ostvarimo pozitivan rezultat, kako bi zadržali ili povećali prednost. Tako ćemo se ponašati i u svakoj drugoj utakmici kako bi ponovo došli do duple krune – rekao je Velkoski.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.