FK SARAJEVO

Andrej Đokanović za "Avaz": Malo je drugačije igrati bez navijača

Velika je čast igrati takve mečeve i sigurno da postoji dodatna motivacija

Andrej Đokanović. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

2.3.2021

Veznjaku prvaka i lidera s Koševa Andreju Đokanoviću (20) jučerašnji, 142. vječiti derbi ostat će u posebnom sjećanju. Naime, jučer je proslavio svoj 20. rođendan, a ujedno i upisao 50. nastup u bordo dresu. Također, osvojio je nagradu za najboljeg igrača utakmice po izboru novinara.


Posebna utakmica

- Derbi je sam od sebe posebna utakmica, rekao je Đokanović za "Avaz" i dodao:

- Velika je čast igrati takve mečeve i sigurno da postoji dodatna motivacija. Malo je drugačije igrati bez navijača, jer nema tog naboja sa tribina. Što se tiče ovog derbija, na kraju je možda i najpošteniji rezultat neriješeno. Nismo baš najbolje ušli u utakmicu, ali u drugom poluvremenu smo izgledali dosta bolje i uz malo sreće mogli smo doći i do sva tri boda da smo iskoristili prilike.

Ističe da nije mala stvar biti proglašen za najboljeg igrača na takvoj utakmici.

- Ja na svakom meču dajem sve od sebe i drago mi je zbog te nagrade, ali mislim da ništa od toga ne bi bilo moguće bez mojih saigrača. Fudbal je timski sport i neophodno je da svi budemo na nivou. Što se tiče rođendana, mislim da bi najbolji poklon bio da smo osvojili sva tri boda, ali eto… Bit će još rođendana, kroz smijeh naglašava Đokanović.


Dva derbija sa Zrinjskim

U subotu (Oliimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" - 19 sati) bordo tim igra još jedan derbi protiv Zrinjskog,

- Dolazi nam ekipa koja je kvalitetna, igramo sa njima dva puta u razmaku od četiri dana (prvenstvo i Kup BiH - op.a.) i sigurno da neće biti lagano. Ipak, na svom smo stadionu i nadam se da ćemo uz pravi pristup doći do sva tri boda, optimista je Đokanović.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.