PREMIJER LIGA BIH

Jakirović uoči derbija sa Sarajevom: Izazov za nas je to što su oni još neporaženi

Trener Zrinjskog kaže da njegova ekipa mora postići gol

Jakirović: Moramo biti hrabri. ARHIV

Fena

5.3.2021

Idemo u goste trenutno najboljoj ekipi u BiH i ako nešto mislimo napraviti morat ćemo dati sve od sebe, izjavio je trener Zrinjskog Sergej Jakirović uoči gostovanja "Plemića" kod vodećeg Sarajeva.

Nakon prvenstvene utakmice Sarajevo – Zrinjski, koja je na rasporedu u subotu, isti protivnici snage će odmjeriti i u Kupu četiri dana kasnije.

- Izazov za nas je to što su oni u ovoj sezoni još neporaženi. Moramo biti hrabri, moramo biti koncentrirani i moramo postići gol. Bit će teška utakmica i specifična, jer za četiri dana u Kupu igramo s njima. Idemo utakmicu po utakmicu i ja sam zadovoljan kako smo odradili na treninzima pripreme za ova dva susreta - istakao je Jakirović na konferenciji za novinare.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten Miljan Škrbić vratio se treninzima, dok je Dinku Trebotiću ljekar zbog ukočenog vrata naložio desetodnevno mirovanje.

Komentirajući ekipu Sarajeva, trener Zrinjskog istakao je kako će odlazak Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara itekako utjecati na vodeći klub Premijer lige BiH.

- Kada zbrojite njihove golove i asistencije – to je puno golova. To bi bilo kao da nama ode Bilbija.

Jakirović novinarima nije želio otkrivati što je spremio za subotnji derbi, kazao je tek da njegovi nogometaši "neće glavinjati".

Nakon 20 odigranih kola na tabeli Premijer lige BiH vodeće Sarajevo ima 46 bodova, devet više od drugoplasiranog Željezničara. Zrinjski je peti s 35 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.