PREMIJER LIGA BIH

Petrović: Odvalila se stijena s Igmana, Olimpik živi

Trener "Vukova" nakon važne pobjede nad Slobodom

Petrović: Momci su pokazali veliku borbenost. FK OLIMPIK

Piše: A. Vatreš

8.3.2021

Sarajevski Olimpik je u posljednjem susretu 21. kola m:tel Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase nadigrao ekipu Slobode (2:0) i upisao zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak.

Nakon utakmice trener Olimpika Slavko Petrović dao je zanimljivu izjavu.


- Nije da mi je pao kamen sa srca nego se odvalila stijena s Igmana. Olimpik živi, to je najvažnije, momci su pokazali veliku borbenost sve vrijeme. Moram pohvaliti i protivnika koji mjesecima igra na limitu, momci trkački i borbeno sve pružaju, tako da teško izvojevana pobjeda koja nikada nije dolazila u pitanje. Moram biti zadovoljan da smo konačno napustili zadnje mjesto koje je bilo rezervisano čitavu sezonu za nas"- rekao je Petrović ,te se potom osvrnuo na naredni meč protiv Željezničara.

- Protiv Željezničara očekujem da ekipa odigra slično kao u Banjoj Luci, lakše nam je igrati protiv dobre i jake ekipe koja pravi igru, tako da očekujem dobru i borbenu utakmicu s naše strane i mislim da nas ovo može malo ponijeti, tako da sigurno i neki bodić ako se otkači bilo bi fenomenalno - zaključio je Petrović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.