PREMIJER LIGA BIH

Petrović: Odvalila se stijena s Igmana, Olimpik živi

Trener "Vukova" nakon važne pobjede nad Slobodom

A. Vatreš

Petrović: Momci su pokazali veliku borbenost

Foto: FK OLIMPIK


Sarajevski Olimpik je u posljednjem susretu 21. kola m:tel Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase nadigrao ekipu Slobode (2:0) i upisao zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak.

Nakon utakmice trener Olimpika Slavko Petrović dao je zanimljivu izjavu.

- Nije da mi je pao kamen sa srca nego se odvalila stijena s Igmana. Olimpik živi, to je najvažnije, momci su pokazali veliku borbenost sve vrijeme. Moram pohvaliti i protivnika koji mjesecima igra na limitu, momci trkački i borbeno sve pružaju, tako da teško izvojevana pobjeda koja nikada nije dolazila u pitanje. Moram biti zadovoljan da smo konačno napustili zadnje mjesto koje je bilo rezervisano čitavu sezonu za nas"- rekao je Petrović ,te se potom osvrnuo na naredni meč protiv Željezničara.

- Protiv Željezničara očekujem da ekipa odigra slično kao u Banjoj Luci, lakše nam je igrati protiv dobre i jake ekipe koja pravi igru, tako da očekujem dobru i borbenu utakmicu s naše strane i mislim da nas ovo može malo ponijeti, tako da sigurno i neki bodić ako se otkači bilo bi fenomenalno - zaključio je Petrović. 

Više o temi Slavko Petrović

FK BORAC BANJA LUKA
Maksimović: Moramo ući u utakmicu bez alibija
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na