FK BORAC BANJA LUKA

Lukendić: Igrači su kažnjeni za lošu partiju u Mostaru

Nadamo se da su igrači izvukli pouke iz utakmice sa Veležom i da shvataju šta nam znači duel u Širokom Brijegu

Dejan Lukendić. FK Borac Banja Luka

Piše: G. Šumar

9.3.2021

Pred četvrtfinalnu utakmicu Kupa BiH u Širokom Brijegu ekipa banjalučkog Borca je dobila punu podršku uprave kluba, saopćeno je iz FK Borac. Direktor Banjalučana Dejan Lukendić danas se također obratio medijima i istakao da su igrači svjesni lošeg izdana u Mostaru, te da su za to kažnjeni, kao što su i veliki broj puta bili nagrađeni za dobre partije.


Izvinjenje navijačima i simpatizerima

- Osjetili smo potrebu da se obratimo javnosti, prije svega da se izvinimo navijačima i svim simpatizerima kluba i onima koji vole Borac, za lošu partiju, da je ne nazovemo nekako drugačije, u Mostaru. Nadamo se da su igrači izvukli pouke iz utakmice sa Veležom i da shvataju šta nam znači duel u Širokom Brijegu. To je utakmica koja nas vodi u polufinale Kupa BiH, vrlo bitna za klub i izuzetno je važno da igrači izađu na teren i shvate da nose dres Borca i da moraju dati maksimum u svakoj utakmici, da bismo došli do željenog cilja – izlaska u Evropu, jasan je Dejan Lukendić.

Direktor Borca je naglasio da je crveno-plavi drugu godinu zaredom bez ikakvih problema u prvostepenom postupku dobio licencu kako za nastup u m:tel Premijer ligi BiH, tako i u Evropi.


Napravili smo pravi posao

- Moram se osvrnuti unazad, iako smo malo dosadni sa tim, ali moram se vratiti na ono odakle smo počeli i dokle smo došli. To je jedan put koji je bio jako težak, ali smo došli do toga da Borac dobija licence bez ikakvih problema. Zašto to govorim? Govorim zato jer je u vrijeme pandemije jako teško doći do rješenja i realizacije finansija i dugova. Sve smo uspjeli riješiti, mislim da smo napravili pravi posao i to će vrijeme pokazati. Dugovi koji su se vukli u prošlosti su riješeni. Igrači znaju, a i svi ostali, da se ovdje skupe dvije-tri plate, pa se sve riješi u komadu, jer imamo periodične prilike. Mislim da je Borac jedan od rijetkih klubova u BiH koji redovno isplaćuje plate, ali i obaveze prema državi. Hoću da kažem i to da Borac mora i da će Borac igrati Evropu, zaključio je Lukendić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.