GRBAVICA

Edin Džeko za svoj 35. rođendan uručio vrijednu donaciju Željezničaru

Povodom svog rođendana odlučio je podržati rad Omladinske škole FK Željezničar vrijednom donacijom sportskih rekvizita i lopti koji će biti od izuzetne pomoći za preko 400 dječaka u našoj školi, saopćeno je iz FK Željezničar

G. Šumar

Džeko je za Želju debitovao 3. avgusta 2003. godine u Žepču

Foto: FK Željezničar


Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko danas slavi 35. rođendan, a jučer je uručio vrijednu donaciju FK Željezničar, gdje je naučio fudbalsku abecedu. 

- Edine Džeko, sretan rođendan i hvala! Svoj 35. rođendan danas proslavlja najbolji bh. fudbaler Edin Džeko, a jučer je još jednom pokazao da nije zaboravio gdje je napravio svoje prve fudbalske korake. Povodom svog rođendana odlučio je podržati rad Omladinske škole FK Željezničar vrijednom donacijom sportskih rekvizita i lopti koji će biti od izuzetne pomoći za preko 400 dječaka u našoj školi, saopćeno je iz FK Željezničar.

Edin Džeko je rođen 17. marta 1986. godine u Sarajevu. Prošao je sve selekcije omladinske škole kluba s Grbavice, a za prvi tim je debitovao 3. avgusta 2003. godine na utakmici Žepče - Željezničar 2:1. Za Želju je odigrao 40 utakmica te postigao pet golova.

- Za Željezničar sam debitovao u Žepču. Mislim da je rezultat bio 2:1 za Žepče. Trener Amar Osim priliku za igru dao mi je u 80. minuti. Sjećam se da mi je rekao: ''Uđi, zabij dva gola i izađi''. Nikad neću zaboraviti to vrijeme i osjećaj. Neopisivo je bilo nositi dres voljenog kluba. Prvi gol sam postigao u pobjedi protiv Modriče, bilo je 4:1 za Želju, a gol koji sam dao vjerovatno je jedan od najdražih koje sam dao u karijeri, kazao je Džeko za jedan od magazina kluba s Grbavice.

Edin Džeko, sretan rođendan i hvala! 🔵⚪ Svoj 35. rođendan danas proslavlja najbolji bh. fudbaler, Edin Džeko, a jučer...

Objavljuje FK ŽeljezničarSrijeda, 17. ožujka 2021.
NA VRH

Podijeli članak na