PREMIJER LIGA BIH

Karačić: Naša računica je jasna, želimo pobjedom otići na pauzu

Trener i stoper Širokog Brijega najavili utakmicu s Olimpikom

Karačić i Obšivač. NK ŠIROKI BRIJEG

A. Vatreš

19.3.2021

U 23. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipa NK Široki Brijeg na Pecari dočekuje FK Olimpik Sarajevo u nedjelju, 21. marta u 17 sati.

Na današnjoj konferenciji za medije u press centru na Pecari utakmicu su najavili šef stručnog štaba Toni Karačić i stoper Jure Obšivač.

- Kvalitetno smo se regenerirali nakon pobjede u derbiju protiv FK Sarajevo. U ekipi vlada sjajna atmosfera, motiva ne nedostaje i tako se i pripremamo. Dolazi nam neugodan, dobar protivnik, ali naša je računica jasna - želimo pobjedom otići na prvenstvenu pauzu, istakao je Karačić.

Slično mišljenje dijeli i iskusni defanzivac Jure Obšivač koji vidi timski duh kao veliku prednost tima s Pecare.

- Igramo kao pravi tim, izgaramo jedni za druge i ne vidim razloga da tako i ne nastavimo. Iako je Olimpik neugodan protivnik, znamo svoje kvalitete te, ako budemo igrali svoju igru, pobjeda neće izostati, smatra Obšivač.

Iskusni defanzivac napominje kako bi rani pogodak vjerojatno uveliko olakšao posao.

- Ako ih prije "načnemo", vjerojatno bi si olakšali posao. Ipak, kako god bilo, najbitnije je osvojiti nova tri boda. Ova pobjeda bi nam puno značila, dodao je Obšivač.

Najveću snagu nedjeljnog protivnika Karačić vidi u njihovom organizacijskom dijelu.

- Pojačali su roster, posjeduju određenu kvalitetu. Ipak, smatram kako su organizacijski najjači, klub koji ima i glavu i rep. Maksimalno ih respektiramo, ali vjerujem kako bodovi ostaju u Širokom Brijegu. Pobjedom bi napravili jako dobar posao, poručio je Karačić.

U nedjeljnom dvoboju Karačić neće moći računati na suspendirane Zvonimira Begića i Stipu Jurića te povrijeđenog Josipa Majića. Ipak, dobra je vijest da su se u trenažni proces vratili Mateuš Zahara (Mateusz Zachara) i Božo Musa i oni bi mogli biti u konkurenciji za utakmicu.

Utakmicu na Pecari sudi Sabrija Topalović iz Zenice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.