FK SARAJEVO

Kraj sezone za Varešanovića i Salčina, Hebibović mjesec dana van terena

Poznat stepen povreda

A. Vatreš

Varešanović: Neće morati na operaciju

Foto: FK SARAJEVO


Na utakmici 23. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Krupa zbog zadobijenih povreda, teren su ranije morali napustiti prvotimci FK Sarajevo Anel Hebibović, Tino-Sven Sušić i strijelac pobjedonosnog pogotka, mladi Dal Varešanović.

Nakon što je u proteklim danima kompletiran niz dijagnostičkih pregleda, medicinski tim Fudbalskog kluba Sarajevo definirao je dijagnoze, te rehabilitacioni proces prvotimaca.

Magnetnom rezonancom ustanovljeno je da je Varešanović doživio parcijalnu rupturu kolateralnog ligamenta, dok su križni ligamenti ostali netaknuti. Srećom, u ovoj situaciji nije potreban operativni zahvat, a predviđeno vrijeme oporavka je dva do tri mjeseca.

Kod Hebibovića dijagnosticirana je ruptura aduktora, koja bi po planu i programu, trebala biti sanirana u potpunosti u naredne tri do četiri sedmice.

Nakon spazma mišića zadnje lože, Sušić će obaviti nekoliko treninga po posebnom planu i programu, nakon čega se očekuje priključenje ostatku ekipe tokom reprezentativne pauze.

Kada je riječ o povredama ostalih igrača u ekipi, nakon povrede na treningu kod mladog Đanija Salčina dijagnosticirana je povreda meniskusa, te je predviđeno vrijeme oporavka naredna dva do tri mjeseca. Ahmetović i Islamović oporavljaju se od povreda prednjih križnih ligamenata, te njihov proces oporavka za sada teče po zacrtanom planu i programu.

NA VRH

Podijeli članak na