PREMIJER LIGA BIH

Bekrić tragičar, Željezničar poražen na Tušnju od Slobode

Tim iz Tuzle došao do važnih bodova u borbi za opstanak

Detalj s utakmice u Tuzli. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: A. Vatreš

3.4.2021

Željezničar je u sklopu 24. kola m:tel Premijer lige BiH kao izraziti favorit gostovao u Tuzli ekipi Slobode i ponovo razočarao.

Izabranici Amara Osima pretrpjeli su osmi ovosezonski poraz (1:0), treći na posljednje četiri utakmice.

Prva ozbiljnija prilika viđena je u 27. minuti. Ermin Zec je pobjegao odbrani slobode i šutirao, ali je Adnan Golubović odbranio njegov udarac.

U 40. minuti sviran je penal za goste, nakon što je Kenin Devedžić igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Loptu je uzeo Samir Bekrić, njegov udarac zaustavio je sjajni Golubović, ali se lopta odbila do veznjaka Željezničara, koji ponovo nije uspio pogoditi.

Imao je Željezničar priliku za poravnanje preko Petra Boje u 48. minuti, ali je njegov udarac otišao za malo pored gola.

Kazna za promašaje uslijedila je u 49. minuti. Abid Mujagić je probio po strani i ubacio za Sašu Maksimovića, koji je pogodio za vodstvo Slobode.

Željezničar je pokušao doći do gola, ali je bio bez ideje u fazi napada. S ovim porazom ostao je na šestom mjestu s 38 bodova.

Sloboda je pak prekinula niz od pet poraza i sedmom pobjedom došla do osmog mjesta. Trenutno ima 25 bodova, šest više od ugroženog Olimpika na 11. poziciji.

Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, Marković, Beganović, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Mišković, Predragović, Mujagić.

Željezničar: Erić, Stevanović, Kosorić, Mujezinović, Juričić, Zec, Vrhovac, Bojo, Čeliković, Šehić, Bekrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.