TUZLA CITY

Husref Musemić za "Avaz": Emocije danas moram ostaviti po strani

Sarajevo ima kvalitetnu ekipu, favoriti su u dvije utakmice, ali mi ćemo se potruditi da odigramo što je moguće bolje, rekao je Musemić

Musemić: Samo Rustemović neće biti u konkurenciji za tim. Arhiva

Piše: G. Šumar

7.4.2021

Trener Tuzla Cityja Husref Musemić u najavi prve polufinalne utakmice Kupa BiH ponovo je istakao da za protivnika nije želio duel s prvakom i liderom s Koševa.


Ne igra Rustemović

- Sarajevo ima kvalitetnu ekipu, favoriti su u dvije utakmice, ali mi ćemo se potruditi da odigramo što je moguće bolje. Za šta će to biti dovoljno, vidjet ćemo – rekao je Musemić.

Osim Edina Rustemovića, koji se povrijedio u minulom kolu u Krupi (1:1), svi ostali igrači tuzlanskih „Građana“ konkuriraju za današnju utakmicu.

- Samo Rustemović neće biti u konkurenciji za tim - kratak je trener Tuzlaka

Na konstataciju da je predstojeći duel sigurno specifičan za prvi strateg Tuzla Cityja, fudbalski stručnjak koji je ostavio dubok, neizbrisiv trag u FK Sarajevo – i kao igrač i kao trener, Musemić dodaje:


Specifičan meč

- Šta je, tu je... Gdje god da sam radio, želio sam da svoj posao obavljam najbolje što mogu. Tako je uvijek bilo... Želim svugdje da postižem što bolje rezultate, tako je i ovdje. Emocije su nešto što će uvijek biti prisutno – da li ovdje ili sutra negdje drugo, ali ih sada moram ostaviti po strani. One nemaju veze s poslom... Želim da budem bolji, a to je po meni i sportski i ljudski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.