PREMIJER LIGA BIH

Osim: Očekujemo da napokon zabijemo gol i da nas krene

Trener Željezničara uoči meča protiv Mladosti

Osim: Ne igramo na nivou svojih mogućnosti. FK ŽELJEZNIČAR

A. Vatreš

9.4.2021

Željezničar sutra u okviru 25. kola m:tel Premijer lige BiH na Grbavici dočekuje ekipu Mladosti.

"Plavi" su sedam mečeva bez pobjede i bez postignutog gola u proljetnom dijelu sezone, a Amar Osim vjeruje kako će se to konačno promijeniti.

- Naša očekivanja su da probamo napokon zabiti gol, ali da ne bude na 3:0 za protivnika. Taj gol bi nam omogućio da lakše igramo jer očigledno imamo ogromnih problema s pritiskom koji smo sami sebi stvorili smušenošću u posljednjim utakmicama - kazao je Osim i nastavio:

- Ne igramo na nivou svojih mogućnosti. U svakoj utakmici imamo problema da se opustimo, ali ko nije igrao nogomet ne zna šta to znači. Nadamo se da će tome doći kraj, mi se trudimo i radimo, očekujemo da nas krene i da damo gol koji bi nam omogućio da igramo mirnije. Ako igramo na našem nivou, mi smo bolja ekipa od Mladosti i ostvarili bismo povoljan rezultat - govori Osim.

 Istakao je kako dobro poznaje Mladost i mogućnosti protivnika.

- Mladost je u totalno drugačijem raspoloženju nego mi, oni igraju rasterećeno i na nivou svojih mogućnosti. Ostvaruju očekivane rezultate, opušteni su i bukvalno nemaju šta izgubiti. Igraju na najboljem terenu u državi protiv protivnika koji je renomiran i ranjen, ali se nadam da ćemo mi ostvariti dobar rezultat - dodao je Osim.

Utakmica između Željezničara i Mladost igra se sutra od 17 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.