PREMIJER LIGA BIH

U Sarajevu nezadovoljni što će im suditi Elvis Mujić, poručili kako će sve nepravilnosti prijaviti UEFA-i

Aktuelni šampion se oglasio saopćenjem

Elvis Mujić. ARHIV

A. Vatreš

16.4.2021

Jučerašnjom odlukom N/FS BiH utakmicu 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između aktuelnog šampiona FK Sarajevo i FK Borac sudit će Elvis Mujić.

S tim u vezi, FK Sarajevo se oglasio saopćenjem i izrazilo nezadovoljstvo zbog delegiranja Elvisa Mujića za glavnog arbitra.

- FK Sarajevo izražava nezadovoljstvo činjenicom da je suđenje ovako važne utakmice čiji ishod utiče na razliku između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, pripalo arbitru Mujiću zbog očiglednih i brojnih grešaka imenovanog u tekućoj sezoni ali i prethodnima, o čemu je više puta svjedočila brojna sportska javnost. Iako smo svjesni da do promjene službenih lica delegiranih od strane N/FS BiH neće doći, na ovaj način želimo istaći sumnju da će integritet takmičenja biti narušen odlukama kompromitovane osobe - navodi se u saopćenju i dodaje:

- Također, FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu sportsku javnost da će sve eventualne nepravilnosti ovog i narednih susreta prijaviti nadležnim komisijama UEFA-e, sportskim prijateljima i partnerima kluba u cijelom svijetu.

Naveli su i kako je u proteklom periodu ostvaren kontakt sa predstavnicima organizacije SportRadar čiji je primarni cilj zaštita integriteta sportskih takmičenja na globalnom nivou.

Podsjetili su da je u novembru 2019. godine FK Sarajevo tražio izuzeće navedenog arbitra na utakmici 16. kola, nakon što Mujić kao glavni sudac nije prekinuo susret u kojem je prvotimac FK Sarajevo pogođen u glavu tupim predmetom, međutim, zahtjev upućen N/FS BiH tada nije uvažen.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.