PREMIJER LIGA

Loše Sarajevo poraženo od Borca na Koševu, titula visi u zraku

Goran Zakarić postigao dva gola za 0:2

Detalj s Koševa. FK Sarajevo

Avaz.ba

17.4.2021

Borac je slavio protiv Sarajeva na Koševu sa 2:0 i tako ozbiljno ugrozio prvo mjesto lidera. Gosti su znali šta hoće i zasluženo su odnijeli bodove. Dva šuta u okvir gola domaćih bila su im dovoljna za tri boda.


Brza kontra

Jasmin Mešanović je utakmicu otvorio udarcem iz daljine, a u 9. minuti izblokiran je Haris Handžić.

Domaći su imali inicijativu, bez većih opasnosti pred golom Banjalučana. Stvari je pokušao promijeniti Andrej Đokanović u 25. minuti, ali je njegov udarac iz daljine bio neprecizan.

Veliku priliku propustilo je Sarajevo u 29. minuti. Selmir Pidro je lijepo ubacio, Tino-Sven Sušić bio najviši u skoku, a njegov udarac glavom je na gol liniji krajnim naporom uspio odbraniti Bojan Pavlović.

Ništa nisu napravili gosti do tada, a onda je u 34. minuti sjevnula kontra. Stojan Vranješ je ubacio s lijeve strane, Elvis Mehanović je iz blizine glavom šutirao, a Vladan Kovačević je nemoguće odbranio. Na nesreću domaćih lopta odbila do Gorana Zakarića koji je iz blizine zatresao mrežu za 0:1.

Gosti su bili zadovoljni, a domaći šokirani, pa nije bilo prilika do kraja prvog dijela.



Prava majstorija

U nastavku je ponovo Sarajevo tražilo gol, ali opet nije bilo previše opasnosti sve do 56. minute kada je Ivan Jukić bio u dobroj situaciju. Šutirao je pravo u Pavlovića.

Zaprijetio je i Anel Hebibović glavom u 61. minuti. Pavlović nije morao intervenirati jer lopta otišla pored gola.

Borac nije gubio vrijeme na bjesumčna dodavanja. Drugi udarac u okvir gola, bio je i drugi gol. Zakarić je iskosa šutirao i sjajno pogodio rašlje gola Kovačevića. Prava majstorija igrača Borca.

Jasmin Mešanović je ukrao loptu u 75. minuti, ali ni njegov blag udarac nije zabrinuo golmana Borca i isto kao ni Handžićev dvije minute kasnije.

Do kraja je dva puta probao Mešanović, ali ostalo je 0:2.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.