PRVA LIGA FBIH

Čapljina primorana da igra u Goraždu sa zaraženim igračima

Imali smo sedam igrača sa simptomima, trojicu s pozitivnim nalazima i još četvoricu na koje se sumnjalo, rekao je predsjednik Čapljine Slađan Milinković

Čapljinci su ogorčeni zbog odluke Saveza. Društvene mreže

G. Š. / Bljesak.info

18.4.2021

Nogometni klub Čapljina bila je prisiljena odigrati utakmicu 22. kola Prve lige Federacije BiH u Goraždu, ali bi taj meč mogao ostaviti dalekosežnije posljedice, piše Bljesak.info. Iako su Čapljinci tražili odgađanje zbog velikog broja igrača sa simptomima infekcije koronavirusom, a FK Goražde im izišlo u susret i pristalo da pronađu neki drugi termin, Nogometni savez Federacije BiH se s tim nije složio.

Igrač odvojen od ekipe

Naredio je Čapljini da moraju igrati utakmicu, pa su gosti poraženi rezultatom 3:0, ali su nastupili s jednim igračem koji je na putu do Goražda dobio temperaturu. Neimenovani fudbaler je odvojen od ekipe, ali je putovao s igračima.

- Naš jedan igrač imao je temperaturu 38,8 i temperatura mu je mjerena u nekoliko intervala. On je odvojen od ekipe, ali je putovao pet sati s njima u autobusu. Na to smo i upozoravali da bi se moglo dogoditi, rekao je predsjednik Čapljine Slađan Milinković.

On je dodao da se i jedan član delegacije požalio na simptome koronavirusa.

- Imali smo sedam igrača sa simptomima, trojicu s pozitivnim nalazima i još četvoricu na koje se sumnjalo. Zbog toga i jesmo tražili odgađanje i iz Goražda su pristali da se pronađe drugi termin, jer i oni su svjesni rizika. I kada smo poslali naše saopćenje od Takmičarske komisije je stigao odgovor da se igra, naglasio je Milinković, rekavši da je odluka Saveza apsurdna.

U fudbalskim krugovima čula se i informacija da članovi Komisije nisu ni pročitali saopćenje kluba iz čapljine, nego su ih navodno telefonski na brzinu natjerali da to potpišu.

Stručnjaci se zgražali odlukom

- Savez se očito ne vodi ničim nego interesima, ali mi moramo gledati i na svoje društvo, na svoj grad, pa i stručnjaci poput doktora Čerkeza zgražali su se nad odlukom da smo natjerani putovati u takvom stanju, zaključio je Milinković.

Inače, Čapljinci su pretposljednji na tabeli Prve lige FBiH, dok je Goražde na drugoj poziciji, sa šest bodova manje od lidera Posušja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.