PREMIJER LIGA BIH

Ne pomaže ni Slišković, Željezničaru samo bod u Bijeljini

"Plavi" deveti uzastopni meč bez pobjede

S utakmice u Bijeljini. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: A. Vatreš

18.4.2021

Željezničar je u prvoj utakmici pod vodstvom Blaža Sliškovića u sklopu 26. kola m:tel Premijer lige BiH gostovao Radniku u Bijeljini, ali nije uspio slaviti.

Imali su gosti vodstvo od 15. minute, kada je pogodio Semir Štilić. Ermin Zec je silovio šutirao, Luka Bilobrk odbranio, a na loptu natrčao kapiten Željezničara i pospremio je u mrežu.

Nova prilika za Željezničar u 21. minuti. Imao je u mladi Sedad Subašić, koji je snažno šutirao s nekih 20 metara, ali je Bilobrk boksovao.

Radnik je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 51. minuti. Matej Jelić je opasno šutirao, a lopta je otišla malo pored gola gostiju.

Domaći tim dolazi do poravnanja u 59. minuti. Milan Vušurović je ubacio, Filip Erić nespretno boksovao koja je došla do Nikole Popare, a vezni fudbaler Radnika je pogodio za 1.1.

Krenuo je Željezničar potom po pobjedu. Slišković je izvršio trostruku izmjenu, ali sve do 83. minute nije bilo ozbiljne prijetnje. Tada je Ivan Lendrić imao sjajnu šansu, šutiravši pored gola Radnika.

Zaprijetio je i Radnik u 87. minuti, kada je Jelić šutirao preko gola.

Željezničar je tako produžio niz bez pobjede, koji traje već devet utakmica. Ostao je sedmi na tabeli s 40 bodova, dok je Radnik 10. s 21 bodom.

Radnik: Bilobrk, Filipović, Simonović, Vasić, Mekić, Popara, Milenković, Jelić, Huseinbašić, Vušurović, Šubert.

Željezničar: Erić, Miletić, Subašić, Zec, Štilić, Miličević, Veselinović, Blažević, Čeliković, Ikić, Ramović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.