FUTSAL

Sutra odlučujuća utakmica za prvaka BiH: Mostar SG Staklorad ili Salines

Nakon neizvjesnih i uzbudljivih prvih utakmica, oba tima imaju po jednu pobjedu, te će sutra pasti odluka o prvaku Bosne i Hercegovine

G. Šumar

U prvom meču u Mostaru domaći tim je ostvario pobjedu rezultatom 7:4, dok je prije dva dana u Tuzli Salines bio uspješniji pobijedivši 1:0

Foto: NSBiH


Treća utakmica finala plej-ofa Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine između Mostar SG Staklorada i Salinesa bit će odigrana sutra (18 sati) u dvorani „Midhat Hujdur-Hujka“ u Mostaru. Nakon neizvjesnih i uzbudljivih prvih utakmica, oba tima imaju po jednu pobjedu, te će sutra pasti odluka o prvaku Bosne i Hercegovine.

Zahtjevni mečevi

Trener Salinesa Predrag Rajić smatra da su u finalu ekipe koje su najviše pokazale tokom cijele sezone.

- Prava završnica u koju su se plasirale dvije najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini. Također, smatram da je pravedno da treća utakmica odlučuje o prvaku, jer su oba tima pokazala kvalitet i igraju vrhunski futsal. Raspored je zgusnut i sutra će prednost imati ekipa koja se bolje osvježi i regeneriše nakon zahtjevnog meča od prije dva dana. Neće biti lako, ali mi znamo koje su naše najjače strane i pokušaćemo da ih iskoristimo i dođemo do pobjede, rekao je Rajić.

Jedan od ključnih igrača tuzlanskog tima, Davor Arnautović očekuje još jedan uzbudljiv meč:

Prednost domaćeg terena

- Sutra idemo na pobjedu, ali pred nama je težak zadatak jer već smo odigrali dvije utakmice u četiri dana. Moramo se organizovati i odigrati najbolje što možemo. Neće nam biti lako jer prednost domaćeg terena sigurno da znači ekipi Mostara. Očekujem kao i do sada u susretima sa Mostarcima neizvjestan i dinamičan meč, pa neka pobjedi bolji, ističe Arnautović.

U prvom meču u Mostaru domaći tim je ostvario pobjedu rezultatom 7:4, dok je prije dva dana u Tuzli Salines bio uspješniji pobijedivši 1:0.

NA VRH

Podijeli članak na